supernait-DR

“This is the best-sounding integraded amplifier Naim has produced, now with added love for vinyl. Major performance upgrades mean you’ll hear more from your music – whatever format you’re listening to”, aldus Naim Audio MD, Charlie Henderson.

En zijn die upgrades nu echt te horen vraagt u zich misschien af? Daarop kunnen wij volmondig JA antwoorden. Direct na het aansluiten wordt meteen duidelijk dat Naim weer een belangrijke stap voorwaarts heeft weten te bereiken en dat terwijl dat de Supernait 2 reeds een hele fraaie versterker is. In What Hi-Fi opgenomen in het rijtje met 10 beste Engelse versterkers aller tijden!

Naast het toevoegen van een uitstekende MM phonoversterker is er intern dus duidelijk meer gebeurd!

De upgrades meer in detail:

Naim’s R&D team heeft een manier gevonden om de snelheid van het gain stage te verdubbelen, wat er tevens voor zorgt dat het output stage ook dubbel zo snel kan reageren.

De secundaire gain stage transistors zijn geoptimaliseerd, ze hoeven nu niet langer worden afgeschermd door een cascode stage transistor. Het verwijderen van de cascode zorgt ervoor dat er minder versterker stabilisatie nodig is: Dit verdubbelt de stijgsnelheid en brengt daardoor een verbetering in geluidskwaliteit.

Het phono circuit bestaat uit drie onderdelen: het gain stage, passieve equalisatie en uiteindelijke gain en actieve equalisatie. Dit zorgt voor uitstekende ruisprestaties, RIAA equalisatie voorbij de audioband en een ruime headroom.

Alle RIAA equalisatie condensatoren zijn zogenaamde ‘through-hole’ film ontwerpen, met lage microfonische pick-up en uitstekende prestaties, omdat phono inputs 1000x gevoeliger zijn dan reguliere inputs profiteren zij exponentieel van verbeteringen in geluidskwaliteit.

Input impedantie is 47 kOhm in parallel met 100 pF capacitieve lading; de gain stage is perfect voor 5 mV moving magnet elementen.

Volledige 24V DR module ingebouwd, profiteert van NAIM’s eigen ontwikkelde discrete regelaar technologie.

Grotere ringkerntransformator en voeding: Heeft meer reserve en levert meer kracht in dynamische passages.

Meer through-hole componenten in het signaalpad: dit minimaliseert de negatieve effecten van vibratie en variërende thermische omstandigheden.

De inputs op het chassis zijn handmatig gesoldeerd op het circuit board: Dit minimaliseert vibraties op het main board.

 

De Supernait 3 levert 80 Watt per kanaal aan acht Ohm en 130 Watt aan vier Ohm.

Net als de originele SuperNait is zijn opvolger verder te verbeteren met een Hi-Cap DR of SuperCap DR voeding.

De Supernait-3 kost €4595,-


 

2022-04-25T12:40:41+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant