Mu-so 2 wood is technisch gelijk aan de Mu-so2, maar voorzien van een geheel nieuw houten jasje. En dat staat hem goed!

De Mu-so 2 heeft 450 Watt vermogen, dat via geheel nieuw ontwikkelde drivers wordt weergegeven. De expertise van concerngenoot Focal is aangesproken voor de ontwikkeling van die drivers. De verbeterde geluidskwaliteit dankt het apparaat aan een tien maal krachtigere processor en een verbeterd ontwerp van de interne behuizing.
Streamen doe je in hoogwaardige kwaliteit (tot 32bit/384kHz) via UPnP, via Apple Music (dankzij AirPlay 2), Spotify Connect, TIDAL, Chromecast built-in en Internet Radio. De verbeterde Wi-Fi connectiviteit zorgt voor een stabielere streaming ervaring, maar ook de nieuwe Mu-so kan via ethernet worden aangesloten. Tevens voorzien van Bluetooth en een USB-ingang om muziek vanaf USB-drives af te spelen.

Een interessante aanvulling in deze tweede generatie Mu-so is de HDMI ARC-ingang om het apparaat op je tv aan te sluiten. “Geen soundbar met dure losse subwoofer”, zegt Naim, want “de Mu-so 2 is full-range en geeft je daarmee een complete geluidservaring.”

Het ontwerp van Mu-so is voorzien van een aantal nieuwe details. De ring rond het volumewiel is bijvoorbeeld geheel verlicht en heeft een ingebouwde nabijheidssensor die je verwelkomt als je hand nadert. Het touch-display op het volumewiel geeft je meer informatie dan voorheen en heeft direct links naar favoriete afspeellijsten, radiostations, Spotify resume and multiroom.

Het hart van de Mu-so 2 is Naim’s eigen music-streaming platform, waarmee je de eigen digitale muziekcollectie kunt benaderen, internetradio af kunt spelen of muziek kan streamen via diensten als TIDAL of Spotify. De Mu-so 2 kan uiteraard autonoom functioneren, maar ook deel uitmaken van een multiroom groep. Dia kan op drie manieren: combineren met andere Naim-producten met streamingfunctionaliteit via de app, met andere AirPlay2 draadloze luidsprekers via de Apple Home-app of met andere Chromecast luidsprekers via Google Home.

De eigen Naim-app is verkrijgbaar voor iOS en Android. De laatste versie van de app laat je zoeken op artiest, album en meer, met artwork en uitgebreide muziekinformatie. Daarnaast kun je het volumeniveau, verlichtingintensiteit, kamermodes en afspeellijsten aansturen. Tot slot is de Mu-so 2 ook Roon Ready.

Het uiterlijk is voorzien van een donkergrijze aluminium afwerking en komt standaard met een grijze grille. Nieuw zijn de kleuren Terracotta, Olijf en Peacock. Het led-licht heeft tot slot ‘een warmere tint’ dan zijn voorganger.

De Naim Mu-so 2 is in onze showroom te beluisteren.

De Muso 2 kwood ost 1.799 euro.

Mu-so-website

2022-04-25T12:39:50+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant