De Naim NDX 2 is een audiofiele netwerkspeler van wereldklasse, is universeel en te upgraden. Features zoals UPnP streaming, AirPlay, Chromecast, Bluetooth aptX, Spotify Connect, TIDAL, Roon, vTuner internetradio en multi-room streaming zijn allen beschikbaar, daarnaast USB en digitale ingangen. De focus bij de ontwikkeling bleef gericht op de weergavekwaliteit, daarvoor is naast het Naim streaming platform een betere DAC ingebouwd en zijn er discrete uitgangscircuits. Deze en andere verbeteringen maken van de NDX 2 een waardige opvolger van de Naim NDX.

Het grote kleurenscherm laat al zien dat je met de NDX 2 te maken hebt. Het scherm is van smartphone kwaliteit en heeft een hoge resolutie om albumhoezen haarscherp te kunnen tonen. Van binnen is de NDX 2 voorzien van het nieuwe NP800 streamingboard met 40-bit SHARC processor voor het verwerken van hoge resolutie bestanden zoals DSD128 of PCM 32bit/384kHz.

Ook is de interne verwerkingssnelheid flink hoger dankzij LVDS. Het zorgt voor een snellere overdracht van data maar geeft ook minder ‘noise’ in de behuizing. Hierdoor klinkt alles veel schoner en houd je simpelweg meer muziek over om naar te luisteren.

De DAC in de NDX 2 is van hoge kwaliteit. NAIM zorgt ervoor dat het binnenkomende digitale signaal opnieuw geklokt wordt voor een betere timing. Het gehoor is hier bijzonder gevoelig voor en het zorgt ervoor dat de beleving van muziek op een hoger niveau komt te staan. Overigens kan ook de geluidskwaliteit van andere apparatuur worden verbeterd door het digitale signaal via de NDX 2 te laten verlopen.

De NDX 2 biedt je zelfs de mogelijkheid om op een later tijdstip de kwaliteit nog verder te verbeteren door middel van een losse voeding. Deze upgrade zet de ingebouwde voeding buitenspel, een grotere voeding zorgt ervoor dat de interne componenten nog beter hun werk kunnen doen. Daarnaast zijn de componenten nog beter afgeschermd door elektromagnetische straling omdat de voeding nu extern is geplaatst. Je kunt hiervoor de XPS DR gebruiken of de nog zwaardere PS 555 DR voeding.

De bediening kan middels de bijgeleverde afstandsbediening of via de uitstekend werkende NAIM app voor iOS en Android.

Prijs : €6590,-

 

 

2021-12-15T19:30:32+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant