Leema Pulse IV versterker

De Pulse IV is de nieuwste versterker van het in Wales (UK) gevestigde Leema Acoustics. Het is meer dan een geïntegreerde stereoversterker want de Pulse IV heeft ook een phono-trap en DA-converter aan boord. Muziek spelen via bluetooth? Ook dat kan. Een versterker met alles erop en eraan dus

De Pulse IV is een veelzijdige stereoversterker die al muziek kan spelen nadat luidsprekers zijn aangesloten. De Pulse IV kan immers muziek van een smartphone of tablet afspelen die via bluetooth (aptX) wordt aangeboden. Aan aansluitingen verder geen gebrek. De Pulse IV heeft zeven digitale aansluitingen: drie keer optisch, drie keer coaxiaal en één usb-aansluiting. De DA-converter vertaalt digitaal signaal tot 32-bit/384 kHz en kan dus ook DSD afspelen. Voorts zijn nog vijf gewone cinch-ingangen beschikbaar. Leema heeft ook aan de liefhebber van vinyl gedacht want de Pulse IV heeft een zeerhoogwaardige draaitafelingang die geschikt is voor mm-elementen en mc-elementen. De phono-trap komt uit de standalone Essentials Phono en hoefde dus niet nieuw ontwikkeld te worden. De Pulse IV kan ook als voorversterker gebruikt worden want hij is voorzien van een tweetal voorversterkeruitgangen.

De Pulse IV levert 2x 80 Watt aan acht Ohm, voldoende om de meeste speakers probleemloos mee aan te kunnen sturen. Voor de stille uurtjes is een hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar.

De nieuwe Pulse IV is verkrijgbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering en kost €3100,-.

We hebben één model in zwart beschikbaar als 2e kans: Nieuw met volledige garantie voor €2790,- ( één maal uit de doos geweest)

Tests

Trusted Reviews :
As an integrated amplifier, the Pulse IV is one of the best-sounding options around the £2000 mark. But add in the fact that it contains a stellar £600 phono stage, a solid DAC, and the convenience of Bluetooth aptX, then it suddenly looks like amazing value.

StereoNET
The Leema Pulse IV is a really great all-rounder. Thanks to a solid performance in every arena and a sterling phono stage at an extremely reasonable asking price, I find myself granting it worthy of a StereoNET Applause Award.

 

2020-10-13T13:03:49+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant