Leema Elements stereo/mono eindversterker

LEEMA-POWER-AMP

De Leema Elements Eindversterker is een zeer veelzijdig ontwerp. Een rij schakelaars op de achterkant en interne volumeregeling maken deze eindversterker geschikt voor diverse aplicaties; Stereo of mono eindversterker voor gebruik met voorversterker, waarbij de mono-eindversterker aanzienlijk meer vermogen kan leveren.

De Elements Poweramp kan ook gebruik maken van Leema’s LIPS besturingssysteem, waardoor deze geïntegreerd kan worden met andere Leema systeem componenten. In combinatie met een Elements geïntegreerde versterker wordt bi-amping bijvoorbeeld heel eenvoudig door ook gebruik te maken van de volumeregeling in de eindversterker. Ook kan het volume van de eindversterker worden aangesproken door bijv. de Elements cd-speler of Elements DAC voor een zeer puristisch systeem met korte signaalwegen.

De ingebouwde volumeregeling maakt het ook mogelijk om stereo en monoblock units te combineren zonder problemen met de versterkingsfactor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij geschikte luidsprekers één unit in stereomode te gebruiken voor de hoge tonen en twee units als monoblokken voor de basspeakers die meer vermogen vragen. Dankzij dit modulaire systeem beschikt u dus altijd over voldoende vermogen.

Net als de Elements geïntegreerde versterker, waarop deze gebaseerd is, levert de Elements Poweramp een veel dynamischer en krachtiger geluid dan wat je van de specificaties zou verwachten en als monoblock geeft de dynamiek zelfs het idee van eindeloos vermogen. Het ontwerp is zeer stabiel ook bij zware belasting en lage impedanties. Een geavanceerd protectiecircuit zorgt voor bescherming en langdurige betrouwbaarheid. De versterker beschikt over RCA/Cinch ingangen en volledig gebalanceerde XLR aansluitingen. Luidsprekers dienen te worden aangesloten via standaard 4mm banaanpluggen.

Power Output:
Stereo mode, both channels driven:
8 ohms: 55 watts RMS/ch
4 ohms: 92 watts RMS/ch
2 ohms: 160 watts RMS/ch.

Bridged mode:
8 ohms: 210 watts RMS
4 ohms: 365 watts RMS

De Leema Elements Poweramp is leverbaar in zwart of aluminium kleur en kost €1900,-

2018-04-09T15:31:12+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant