T+A  A 200  Eindversterker

T+A A 200

Het doel van de A 200 eindversterker is om hoge prestaties als versterker te combineren met audiofiele geluidskarakteristieken. Enerzijds betekent dit 250 watt continu vermogen per kanaal, anderzijds leidt dit vermogen niet tot een afname van fijne definitie, resolutie en detaildynamiek.

De koellichamen zijn een technische noodzaak en een designstatement in één: ze tonen op indrukwekkende wijze elke watt aan vermogen en zorgen voor een efficiënte warmteafvoer – zelfs bij maximale belasting. De A 200 eindversterker is ontwikkeld om te functioneren als een krachtige aanvulling op bestaande systemen of om het krachtige einde te zijn van een perfect gecoördineerde keten van speciale audiofiele apparaten als onderdeel van de 200-serie.

T+A gelooft alleen in performance als het efficiënt en nauwkeurig in de praktijk kan worden toegepast. Om het optimale in geluidskwaliteit, prestaties en efficiëntie te bereiken, hebben ze een volledig nieuwe circuittopologie ontwikkeld. Het combineert de unieke HV- en hoogfrequente sinusgolfvoedingstechnologieën van T + A met de PURIFI Eigenakt ™ eindtraptechnologie. Op deze manier is het mogelijk om ongetemde prestaties om te zetten in audiofiele topprestaties. Alle circuits en boards zijn ontworpen en geïmplementeerd door het T + A-ontwikkelteam en de PURIFI-modules zijn daarin geïmplementeerd. De dempingsfactor van de A 200 kan worden verlaagd als, afhankelijk van de luidsprekers, een warmer of zachter geluid gewenst is.

Eindversterker
Klasse D eindversterkers met PURIFI Eigenakt™ technologie worden gebruikt als eindtrappen in de A 200. Het door het Deense technologiebedrijf ontwikkelde platform is momenteel ’s werelds leidende concept voor klasse D eindversterkers en vermijdt de nadelen van eerdere digitale versterkers. Eerdere concepten voor digitale versterkers worden beperkt door een hoge belastingsafhankelijkheid van de impedantie van de aangesloten luidsprekers, vervorming van het uitgangssignaal, faseruis en toegenomen vervormingsgedrag bij hoge vermogensniveaus. Het nieuwe concept wordt daarentegen gekenmerkt door uitstekende gegevens en is daarom voorbestemd voor audiofiel gebruik:

– Extreem lage harmonische vervorming en intermodulatievervorming voor alle services
– Uitzonderlijk laag geluidsniveau
– Hoge dempingsfactor
– Soft clipping
– Lage verliezen en hoog rendement
– Absoluut lineaire frequentierespons tot 60 kHz
– Volledig belastingonafhankelijk gedrag
– Voedingen

Ondanks het efficiëntievoordeel hebben conventionele schakelende voedingen het nadeel dat ze storende interferentie veroorzaken die een blijvend negatief effect hebben op het geluid. Als reactie hierop gebruikt T + A hoogfrequente sinusvoedingen: hun zuivere sinuscyclus en een frequentie die meer dan het dubbele is van die van conventionele voedingen, compenseren deze interferentie effectief. De laatste interferentie wordt geëlimineerd door het intelligent opladen van de ingebouwde T+A filtercondensatoren. In de loop der jaren zijn T + A-ingenieurs erin geslaagd condensatoren te ontwikkelen die 100.000 keer per seconde worden opgeladen – 2.000 keer vaker dan conventionele condensatoren. Dit is de enige manier om te reageren op korte signaalsprongen en altijd de juiste hoeveelheid elektrische energie te leveren. T + A-Sinus voedingen zijn “harde” voedingen, ze gaan zelfs onder de hoogste belasting niet kapot en voorzien de eindtrappen van een absoluut constante spanning.

Intelligente veilige bediening
De Intelligent Safe Control (ISC) is vergelijkbaar met het ABS van een sportwagen: met zijn talrijke sondes bewaakt de microcontroller van de ISC permanent de temperatuur, belasting of clipping-omstandigheden en grijpt hij intelligent in om de parameters terug te brengen naar hun normale niveau.

 

 

De 200-serie is leverbaar in zilver en zwart en de  A 200 kost €3850

Afmetingen (H × W× D) : 10 × 32 × 34 cm

 

Test Stereoplay