T+A DAC 200  D/A converter – voorversterker

T+A DAC 200

De DAC 200 is het nieuwste lid van een grote familie van high-end converters en voorversterkers. De complete structuur is een teken van T+A’s compromisloze toewijding aan wetenschap en muziek. De mogelijkheid om DSD 1024-bestanden af ​​te spelen en volledige galvanische isolatie zijn slechts twee hoogtepunten die de prestaties van de DAC 200 op indrukwekkende wijze onderstrepen. De DAC 200 is ontworpen om een ​​groot aantal digitale formaten om te zetten in levensechte analoge signalen en deze uit te voeren via de ingebouwde hoofdtelefoon of analoge uitgangen.

De-jitter hoofdklok
T + A’s geloof in onvervalste muziek betekent een enorme inspanning om de kleinste verstoringen op te heffen. De T + A de-jitter-masterklok is ontwikkeld om alle T + A DAC’s te bevrijden van dergelijke interferentiesignalen, vooral die afkomstig zijn van gebruik op computers. Deze storingen, ook wel jitter genoemd, zijn minimale tijdvertragingen in de klok die toch een negatieve invloed hebben op de geluidservaring, tenzij ze worden verwijderd voordat ze worden omgezet in analoge signalen.

De in Herford ontwikkelde de-jitter-masterklok is het consequente audiofiele antwoord op jitter: in een meertrapsproces worden de binnenkomende signalen onderzocht en worden zelfs de sterkste jitter-artefacten verwijderd. In de eerste stap wordt uit het binnenkomende signaal een ruwe klok verkregen, die zorgvuldig wordt onderzocht door microprocessors: het signaal wordt alleen naar de hoofdklok geschakeld als de frequentiepositie en stabiliteit voldoen aan strikte minimumcriteria. Als niet aan de criteria wordt voldaan, worden de signalen opnieuw schoongemaakt in een speciaal ontworpen tweede jitter-bug door een 2e PLL-trap totdat de resterende jitter met een factor 4 is verminderd.

Signalen die voldoen aan de zuiverheidseisen worden volledig ontkoppeld van de ingangsjitter door over te schakelen naar de hoofdklok en verder verwerkt door twee nauwkeurig afgestelde kristaloscillatoren. Elke oscillator is gereserveerd voor een enkele klokfamilie, waarbij zowel de oneven 44,1 kHz-klok tot 354,8 kHz als de even 48 kHz-klok tot 762 kHz door de hoofdklok worden gedekt.

Padscheidingstechnologie
T + A gelooft in het onvervalst reproduceren van muziek. Daarom elimineren ze de kleinste storende factoren tijdens de ontwikkeling, hoe minimaal ook. De gezamenlijke verwerking van PCM- en DSD-bestanden in één converter is precies zo’n storing: zogenaamd onbeduidend en toch met een beslissende invloed op het geluid. Om precies deze invloed te elimineren, is de unieke T+A Path Separation Technology gecreëerd: voor PCM en DSD worden speciaal op uw behoeften afgestemde converters gebruikt, die niet alleen negatieve geluidsinvloeden uitsluiten, maar ook het potentieel van elk formaat optimaal benutten .

De viervoudige converter wordt gebruikt voor PCM-signalen, terwijl DSD-bestanden worden verwerkt door de T+A echte 1-bit converter, wat uniek is in de wereld.

Converters en filters
De echte 1-bit-converter T + A is ook absoluut uniek omdat hij brak met een paradigma: gewone converters verwerken DSD-signalen door ze om te zetten naar PCM en ze in PCM-modus te reproduceren. Precies deze conversie is in tegenspraak met de T+A overtuiging en legde de basis voor de ontwikkeling van de echte 1-bit converter. Het verwerkt native DSD-bestanden zonder schadelijke conversies en reproduceert ze absoluut onvervalst in de echte 1-bit stream.

De T + A viervoudige converter neemt de PCM-conversie over. Zijn dubbelsymmetrische schakeling met acht 32-bit BurrBrown-converters compenseert sonische niet-lineariteiten in bovengemiddelde mate en zorgt ervoor dat de nauwelijks bestaande ruis met nog eens 6 dB kan worden verminderd. Deze inspanning resulteert in een verbazingwekkende dynamiek en lineariteit met een even verbazingwekkende vrijheid van vervorming.

Hoewel T + A gelooft in onvervalste muziekweergave, maakt het T + A-in-house Bezier-filter in de viervoudige converter het mogelijk om de geluidskarakteristieken aan te passen aan de individuele smaak. Het gebruik van deze polynomen resulteert in een perfect tijdsdomeingedrag voor elk van de 6 beschikbare filters, waarvan er twee NOS-niveaus zijn.

Galvanische scheiding DAT
De analoge geluidskwaliteit wordt beslissend bepaald door de consequente scheiding van het digitale en analoge gedeelte. Het zogenaamde “Digital Analog Separation System” maakt gebruik van ultrasnelle digitale isolatoren van Silicon Labs voor galvanische scheiding van het analoge gedeelte van het digitale gedeelte. Om de scheiding door de volledige signaalketen te kunnen handhaven, zijn ook de voedingen voor het analoge en het digitale signaalpad volledig galvanisch gescheiden.

Ingangen, voorversterkers & uitgangen
Geen beperkingen – deze stelregel leidt T + A bij het bepalen van de verbindingen van de DAC 200: de ingangen zijn even universeel als van hoge kwaliteit: de USB-B-ingangen zijn gebaseerd op de nieuwe Thesycon-chip met hoge resolutie, die tot DSD 1024. AES / EBU en BNC zijn beschikbaar, evenals SP / DIF optisch en coaxiaal. De T + A SYS Link brengt de snelle signaalverbinding binnen de 200-serie tot stand via de SYS IN-ingang. Twee HDMI-ingangen (stereo) zijn optioneel verkrijgbaar.

Een klasse A voorversterker gebouwd in discrete HV-technologie en de dubbele mono “state of the art” eindtrap maken de DAC 200 tot een eersteklas voorversterker die meerdere uitgangen biedt voor alle vereisten. Gebalanceerde XLR- en ongebalanceerde RCA-uitgangen geven de analoge signalen door aan eindversterkers, hoofdtelefoons worden aangesloten via een symmetrische 4,4 mm Pentaconn-hoofdtelefoonuitgang. Deze krijgt zijn signaal van een speciale hoogwaardige hoofdtelefoonversterker. In tegenstelling tot conventionele chipoplossingen is dit volledig discreet en speciaal ontworpen voor de vereisten van hoofdtelefoons.

HDMI
Een HDMI-uitgang (met Audio Return Channel (ARC) voor het doorgeven van het HDMI-signaal is beschikbaar in de optionele HDMI-kaart. De DAC 200 wordt dan vanuit de fabriek geleverd met HDMI module en kan niet achteraf worden toegevoegd!

De 200-serie is leverbaar in zilver en zwart

De DAC 200 kost € 5550,-  en de DAC 200 inclusief HDMI module kost € 6000,-

Afmetingen (H × W× D) : 10 × 32 × 34 cm

 

Test Stereoplay