Rega Planar 3

Planar-3-blk-no-mat

De nieuwe Rega Planar 3 is een nazaat van de legendarische Planar 3 uit 1977. Gedurende afgelopen 39 jaar heeft deze speler een hele reeds opvolgers gehad, waarvan de voorganger RP3 door What Hi-Fi maarliefst 5 jaar op rij tot beste platenspeler in zijn klasse is gekroond.

Voor model 2016 is niet alleen het uiterlijk van deze platenspeler is onder handen genomen, maar letterlijk bijna ieder onderdeel is aangepakt om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren.
2016-best-turntable-rega-P3
De hoogglans plint ziet er niet alleen fraaier uit, maar is ook stijver geworden, net als de dubbele versteviging tussen arm en het verbeterd lagerhuis. Ook de pootjes zijn vernieuwd voor betere stabiliteit en demping van vibraties.

Het nieuwe 12mm dikke plateau is ‘Optiwhite’ gepolijst en geeft de speler een fraaie uitstraling.

De 24 volt synchroonmotor is voorzien van een nieuwe print waardoor mechanische trillingen in de motor nog effectiever onderdrukt kunnen worden met de optionele  externe TT-PSU voeding.

Hoe goed de nieuwe Planar 3 geworden is bewijst de test in What Hi-Fi: “Want the best value turntable on the market? This is it.

De Rega Planar 3 is leverbaar in hoogglans zwart en hoogglans wit

 

Rega Planar 3 Elys 2 Cartridge
Rega Planar 3 wit

2022-10-15T16:13:04+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant