AVM Ovation SA 8.2  stereo eindversterker

sa-8.2 blkReferentie Eindversterker

De Ovation SA8.2 levert vermogen met nagenoeg geen beperkingen. Deze houdt altijd de volledige controle over de luidsprekers en onder alle omstandigheden. Zelfs met luidsprekers die een hele lage impedantie hebben en versterkers nodig hebben die veel stroom moeten leveren, geen enkel probleem! Het uitgangsvermogen van meer dan 600 Watt per kanaal maakt het mogelijk om live muziek te reproduceren bij de originele geluidsdruk zonder enige beperking. Tegelijkertijd biedt de Ovation SA8.2 alle details en finesse bij lagere niveaus. Kleine kamerorkesten worden bij lage volume niveaus uiterst nauwkeurig gereproduceerd, met alle details, warmte en intimiteit van de oorspronkelijke gebeurtenis.

De Ovation SA8.2 is ontworpen en gebouwd door muziekliefhebbers om aan de hoogste eisen te voldoen. Het doet de luisteraar vergeten dat het een muziek reproductiesysteem is, ongeacht de gewenste volumeniveaus.

De muzikale topkwaliteit van de SA8.2 wordt onderstreept door de fraaie afwerking en het mooie uiterlijk. De behuizing is gemaakt van massief aluminium onderdelen met geborstelde en gezandstraalde oppervlakken, welke een streling voor het oog zijn.

Elektronische componenten zijn zorgvuldig geselecteerd uit het beste wat thans beschikbaar is, veel componenten zijn speciale versies of special gemaakt voor AVM: 4 vermogenstransformatoren (2 x 120W en 2 x 1000W) zijn ondergebracht in een interne behuizing. Magnetische en elektrische velden worden op deze wijze adequaat afgeschermd van de andere gevoelige componenten.

De voeding heeft een tweetal condensatorbanken van 200.000 µF elk. De beide kanalen hebben volledig gescheiden voedingen. Elk kanaal is opgebouwd met 24 supersnelle Power FET’s die de versterker de mogelijkheid biedt om tot 180 ampère aan stroom te leveren.

Het consequente dubbele mono ontwerp elimineert wederzijdse beïnvloeding van de beide kanalen en biedt een absoluut stabiele soundstage onder alle omstandigheden.

De SA8.2S is voorzien van gebalanceerde als niet-gebalanceerde ingangen. Voor de luidspreker uitgangen worden de laatste WBT uit de ‘Next Gen’ lijn toegepast.

Het display met het heldere blauwe VDF display informeert de eindgebruiker over het actuele vermogen dat aan de luidsprekers wordt geleverd. Soft-keys direct onder het display biedt verschillende instellingen en configuraties voor het display van de versterker: piekvermogen, uitgangsvermogen, display uit… Ook de helderheid en de remote aan/uit instellingen kunnen worden gewijzigd (permanent aan, trigger aan/uit, auto en remote aan/uit met AVM voorversterkers). De versterker kan ook aangepast worden aan de impedantie van de aangesloten luidspreker.

De SA 8.2 hebben we als dé referentieversterker in ons vaste assortiment opgenomen en speelt bij ons de sterren van de hemel, zeker in combinatie met de SD 6.2 streaming voorversterker!
De SA 8.2 is leverbaar in zilver en zwart en kost €11.990,

Ons demomodel in zilver nu voor €8450,-!

avm ovationsa82award
2015 Editors’ Choice: Power Amps < $20,000

The SA8 does have a sonic character – every audio component does. But like some of the best power amplifiers around, that character is exceptionally limited. In fact, almost all of the colorations you’ll hear through this amp are from the other components. In neutrality and transparency the AVM SA8 comes close to delivering the sonic equivalent of the Golden Mean. Its power is rated, with extreme conservatism, at 220 watts into 8 ohms, 450 watts into 4 ohms, and 650 watts into 2 ohms, meaning it can drive any realworld speaker load. It can also deliver an immense amount of current that will drive any loudspeaker. An exceptionally neutral and musical product.

SA8 stereoplay

2019-12-30T17:15:21+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant