AVM Ovation PA 8.2 modulaire voorversterker

Ovation PA8

Topklasse voorversterker

Tijdens het ontwerpen van de PA8.2 was de weergavekwaliteit top prioriteit. De goed doordachte circuittopologie dient als basis voor het fine-tunen van de klankmatige prestaties van alle componenten in de PA8.2. Vanaf de voeding tot en met de afzonderlijke componenten van iedere module is ieder onderdeel uitvoerig getest en geselecteerd op basis van de klank. AVM wilde de absolute top bereiken wat met de MA8.3 en de SA8.3 versterkers ook daadwerkelijk gerealiseerd is!

De PA8.2 is een volledig modulair ontwerp en heeft een intern bussystem: in- en uitgangen kunnen op basis van persoonlijke voorkeur en eisen worden geconfigureerd.

Zelfs de kleinste details verdienen alle aandacht teneinde het optimale resultaat te bereiken. Omdit te bereiken worden uitsluitend gouden geleiders in de zwarte PCB’s gebruikt. Alle signaalwegen zijn zo kort als mogelijk gehouden. De plaatsing van de componenten op de printplaten is een van de meest kritische werkzaamheden gedurende het ontwerpproces en kan alleen tot een goed einde worden gebracht als alle ervaring en kennis wordt toegepast.
avm pa8 open
Alle connectoren tussen de modules zijn ook verguld. Audiosignalen en besturingssignalen zijn nauwkeurig van elkaar gescheiden en volledig van elkaar afgeschermd. Opvallend is het idee om de audiosignalen op volle sterkte en volledig gebalanceerd door de PA8.2 te sturen. De volumeregeling vindt alleen plaats op de uitgangsboards, net voor de driver uitgangstrappen. Dit unieke concept zorgt ervoor dat de PA8.2 onder gecontroleerde omstandigheden zijn werk doet en vervorming effectief wordt onderdrukt. Dit intelligente concept draagt bij aan de uitzonderlijke weergavekwaliteiten van de PA8.2.

De toegepaste breedband voeding levert stabiel stroom aan alle individuele trappen en van nature zonder strooiveld om zo beïnvloeding van andere delen van de PA8.2 te voorkomen. De schakelende voeding is volledig immuun voor spanningsfluctuaties en DC offset in het lichtnet. Daar bovenop is er van een strooiveld absoluut geen sprake waardoor de Phono trappen muisstil zijn. Maar het maakt ook mogelijk de signaalwegen korter te maken omdat er geen omleidingen nodig zijn rond de voeding. Al deze ontwerpen worden realiteit door het gebruik van super nauwkeurige componenten. Dat is alleen op een betrouwbare manier mogelijk in een dergelijke omgeving. Niet alleen vinyl fans zullen het blij zijn met het resultaat. Als de Phono trappen eenmaal een plekje gevonden hebben in de PA8, zijn deze verassend stil net als alle andere versterkertrappen en dat zelfs bij de laagste niveaus.

Onnodig te vermelden dat alleen de beste materialen worden gebruikt voor de massieve behuizing om de gevoelige circuits in de PA8 te beschermen. Het frontpaneel is maar liefst 15mm dik. Deze ijzersterke constructie draagt alle PCB’s op een veilige en stevige wijze.

Beschikbare ingangs modules:
· Stereo lijningang RCA-Cinch
· Stereo lijningang XLR (gebalanceerd)
· Phono ingang MM/MC, versterking en ingangsimpedantie instelbaar
· FM tuner module met RDS
· D/A-Converter met USB tot en met 192/24, instelbare filters
· D/A- Converter met SPDIF coaxiaal en optisch, AES EBU upsampling tot en met 192/24, instelbare filters

Beschikbare uitgangs modules:
· Buizen uitgang RCA-Cinch (ongebalanceerd)
· Buizen uitgang XLR (gebalanceerd)

Overige eigenschappen
· Breedband voeding 80-260 Volt AC ingebouwd
· Minimaal stroomverbruik in stand-by
· Fase indicator
· Blauw grafisch display, dimbaar
· RC3 afstandsbediening meegeleverd
· Groot aantal menu functies (zoals instelbare ingangsgevoeligheid, (her)benoemen ingangen etc.)
· Verkrijgbare uitvoeringen: aluminium zilver of zwart, chromen front optioneel tegen meerprijs

AVM-PA-8-blk

2021-04-03T16:55:36+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant