Arcam ST60  netwerkspeler

De ST60 is de eerste dedicated netwerkspeler van het Britse merk. De nieuwe ST60 zit dan ook vol met functies, prestaties en de nieuwste techniek. Arcam heeft hierbij geen risico’s genomen als het gaat om compatibiliteit en prestaties. Dat moet ook wel want de markt van audiostreamers is vol en er is veel keus.

Onder de kap van de ST60 vindt je de ESS9038K2M 32-bit/192 kHz stereo DAC uit de ESS SABRE-lijn. Deze hoog aangeschreven chip stelt de Arcam ST60 in staat om MQA uit te pakken en AIFF, ALAC, FLAC en WAV te ondersteunen, samen met gecomprimeerde oudere formaten. Bovendien is de streamingpremière van Arcam Roon Ready en werkt het als een Roon Endpoint, hetgeen betekent dat gebruikers hun Tidal-, Qobuz- en NAS-audiobibliotheek kunnen bedienen via de interface van Roon (let wel, Roon is niet gratis).

Aan aansluitingen geen gebrek. Digitale invoer omvat USB 2.0, twee stuks coax- (tot 32-bit/192 kHz) en twee optische (tot 32-bit/96 kHz) poorten, en zowel bekabelde als draadloze Ethernet-varianten. Bovendien beschikt de ST60 over gebalanceerde XLR en single-ended RCA analoge uitgangen, evenals coaxiale en optische digitale uitgangen.

 

 

De ST60 van Arcam opent alles bij elkaar een wereld aan mogelijkheden voor audiostreaming en ondersteunt natuurlijk de gangbare streamingdiensten, waaronder Deezer, Napster, Qobuz, Spotify en Tidal. Bovendien speelt de ST60 ook met AirPlay 2 en Google Cast en verwerkt hij UPnP-bronnen op het netwerk, zoals een muziek op een laptop of NAS.

Natuurlijk is er een app en de MusicLife-app van Arcam geeft je controle over de muziek die is opgeslagen op ondersteunde apparaten en netwerkschijven en is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

Nick Clarke, Senior Director, Global Engineering Luxury Audio, verklaart: “Arcam’s ervaring met digitale audio gaat diep. We maken al bijna dertig jaar cd-spelers en tijdens het ST60-ontwerptraject heeft het team deze uitgebreide ervaring toegepast om een echt hoogwaardige digitale muziekbron te creëren. Natuurlijk wordt Arcam ook terecht erkend voor zijn uitmuntende versterking, en de ST60 is de perfecte partner voor onze versterkers, oud en nieuw.”

Ten slotte levert de ST60 ook volledige IP- en RS232-besturing, inclusief Control4 en Crestron, waardoor de ST60 makkelijk kan worden opgenomen in een groter systeem. Wil je de ST60 niet vanaf je apparaat bedienen met AirPlay, Chromecast of Arcam’s MusicLife-app? Pak dan de meegeleverde IR-afstandbediening.

 

 

 

2023-04-12T17:01:29+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant