Arcam AVR 850 surround receiver

arcam-avr850-front

Arcam is een van de weinige specialistische audiofabrikanten die naast hoogwaardige stereo componenten ook de kennis en kunde in huis heeft om topklasse audio-video producten te ontwikkelen. Met de uitgangspositie dat alles wat klankmatig van belang is voor een stereo product dubbel zo belangrijk is bij een audio-video component, overtuigen de Arcam AV-series al bij de eerste klanken. De AVR850 is Arcam’s nieuwe vlaggenschip dat de magie van film en muziek naar een nieuwe standaard tilt!

Eigenlijk is het engineering team van Arcam niet zo heel erg geïnteresseerd in de getructe effecten uit Hollywood. Wie weet immers hoe de landing van de gevreesde mannen van mars echt klinkt? Hier is geen referentie voor, wel voor een piano of een concert. Daarom legt Arcam de focus op de optimalisatie van stereoweergave en voert die stappen vervolgens door in alle andere kanalen. De grootheden die bepalend zijn voor een diep en wijds stereobeeld, snelheid en definitie vertalen zich in de meeslepende weergave van zowel stereo muziek als meerkanaals films. De Arcam AVR850 bouwt door op al het goede van de AVR750 en is wederom voorzien van verder geperfectioneerde Class G versterkerschakeling. Zo trekt de Arcam AVR850 je dieper in de voorstelling dan ooit tevoren.

Om de prestaties naar een nog hoger niveau te tillen maakt Arcam gebruik van de laatste room correcting technology van Dirac Research. Dirac Live maakt het voor de dealer mogelijk om de akoestische prestaties van het systeem perfect aan te passen aan de kamerakoestiek van de gebruiker, voor de best mogelijke ervaring in de eigen luisterruimte.

Samen met Arcam’s legendarische versterkerterchnologie levert Dolby Atmos een fascinerend geluid, waarbij de audio overal aanwezig is, ook boven je. Of je nu luistert naar muziek, film TV-show of een game speelt, Dolby Atmos zorgt altijd voor een enorme impact. (Opmerking: voor een 7.1.4 systeem is een extra 2- of 4-kanaals versterker nodig)

De Arcam AVR850 is uitgerust met de nieuwste HDMI technieken. De video en audio circuits ondersteunen alle huidige en opkomende technologiën. HDMI2.0a met HDCP2.2 4K “Ultra HD” en 3D video. Met de voedingsuitgang voor bijvoorbeeld Arcam’s rBlink is de AVR850 in een handomdraai klaar voor draadloze muziekweergave van alle denkbare muziekbronnen (BlueTooth aptX). Daarnaast is de bediening van deze krachtpatser dankzij de gratis iOS App waarmee je zo’n beetje alles kunt instellen en bedienen uiterst, comfortabel.

Arcam heeft met de AVR850 haar meest audiofiele surroundversterker ooit ontwikkeld. Gekoppeld aan het beste van het beste op video en processing gebied is dit dé nieuwe referentie in deze klasse en ver daarbuiten.

Uiteraard is er ook een bijpassende speler, de UDP411 met 3D. Een Multiplayer die uw (sa)cd’s even briljant zal weergeven als uw blu-ray films. Vanzelfsprekend? Zeker niet. Maar voor Arcam biedt dat een uitdaging die ze met plezier aangaan, zoals u zult kunnen zien en horen. Arcam – Bringing music and movies to life.

De verkoopprijs van de AVR850  bedraagt € 5490,-

AVR850testHeimkino Heimkino 3-2016  – Wirklich grandios!
Bent u geïnteresseerd in de volledige test, dan sturen we u die graag toe. Stuur even een email.

arcam avr850 back

Continuous power output, per channel, 8Ω/4Ω
2 channels driven, 20Hz – 20kHz, <0.02% THD – 120W/200W
2 channels driven, 1kHz, 0.2% THD – 130W/210W
7 channels driven, 1kHz, 0.2% THD – 100W/180W

Video Inputs HDMI – x7, 1 MHL compatible
Video Outputs HDMI – Z1 x2 (ARC Compatible), Z2 x1
Audio Inputs HDMI – x7, Coax SPDIF – x4, Toslink – x2, RCA Phono – x6, 3.5mm aux, USB input, Ethernet Client, Internet Radio, ARC (from display)
Audio Outputs 7.1.4 Pre-amp output – 12x RCA Phono Zone 2 output – RCA Phono

Radio Tuner FM / DAB / DAB+ (in appropriate markets)

Supported Surround Modes Include Dolby Atmos, Dolby Surround DTS-HD Master Audio, DTS-ES 6.1 Discrete, DTS-ES 6.1 Matrix, DTS 5

2018-06-08T17:50:35+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant