Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was Arcam de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR600 surround receiver is hier een goed voorbeeld van, net als de compacte Solo Mini. Beide apparaten werden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen.
Een bijzondere prestatie voor een fabrikant als Arcam, maar geen reden om op de welverdiende lauweren te gaan rusten. Vanzelfsprekend? Zeker niet. Maar voor Arcam biedt dat een uitdaging die ze met plezier aangaan, zoals u zult kunnen zien en horen. Arcam – Bringing music and movies to life.

Arcam SA30 versterker

Arcam SA30 versterker De Arcam SA30 versterker is het vlaggenschip van de HDA-productreeks. Ontworpen rond de G-klasse versterkingstechniek voor een onberispelijk geluid en energie efficiëntie. De Arcam SA30 is meer dan een versterker alleen. Hij zit boordevol functionaliteit waaronder een zeer volledige netwerkspeler, DA-converter en Dirac Live roomcorrection. De toevoeging van Dirac Live, het state-of-the-art ruimte correctie systeem helpt ervoor te zorgen dat SA30-eigenaren de allerbeste prestaties zullen ervaren die de geïntegreerde SA30 te bieden heeft. Zo is iedere SA30 met Dirac Live akoestisch te optimaliseren voor elke omgeving. Klasse-G versterking. De technici van Arcam brengen uitzonderlijke vaardigheden mee als het gaat om het toepassen van Klasse G technologie en de SA30 profiteert hiervan. Met een maximaal vermogen van 120W per kanaal op 8 ohm en 220W op 4 ohm levert de versterker ruim voldoende vermogen om de meeste luidsprekers prima aan te sturen. In wezen is het een hybride versterker, de SA30 maakt namelijk gebruik van pure klasse A versterking in het muzikaal meest gebruikte bereik. Bij een hogere capaciteitsvraag schakelt de versterker naadloos over naar zijn tweede voedingsrail om de grotere delen van de golfvorm aan te kunnen drijven. Het resultaat is een bedwelmende mix van geluidsvermogen

Arcam ST60 netwerkspeler

Arcam ST60  netwerkspeler De ST60 is de eerste dedicated netwerkspeler van het Britse merk. De nieuwe ST60 zit dan ook vol met functies, prestaties en de nieuwste techniek. Arcam heeft hierbij geen risico's genomen als het gaat om compatibiliteit en prestaties. Dat moet ook wel want de markt van audiostreamers is vol en er is veel keus. Onder de kap van de ST60 vindt je de ESS9038K2M 32-bit/192 kHz stereo DAC uit de ESS SABRE-lijn. Deze hoog aangeschreven chip stelt de Arcam ST60 in staat om MQA uit te pakken en AIFF, ALAC, FLAC en WAV te ondersteunen, samen met gecomprimeerde oudere formaten. Bovendien is de streamingpremière van Arcam Roon Ready en werkt het als een Roon Endpoint, hetgeen betekent dat gebruikers hun Tidal-, Qobuz- en NAS-audiobibliotheek kunnen bedienen via de interface van Roon (let wel, Roon is niet gratis). Aan aansluitingen geen gebrek. Digitale invoer omvat USB 2.0, twee stuks coax- (tot 32-bit/192 kHz) en twee optische (tot 32-bit/96 kHz) poorten, en zowel bekabelde als draadloze Ethernet-varianten. Bovendien beschikt de ST60 over gebalanceerde XLR en single-ended RCA analoge uitgangen, evenals coaxiale en optische digitale uitgangen.     De ST60 van Arcam opent alles bij elkaar een wereld aan

Arcam SA10 versterker

Arcam SA10 versterker De SA10 is voorzien van alle hedendaagse wensen en eisen, zo zijn er 3 digitale inputs, ondersteund door een top klasse Sabre DAC en 5 analoge inputs waarvan 1x voor platenspeler (MM switchable). De SA SA10 is bedienbaar via het thuisnetwerk met de IOS Musiclife app of RS232. De nieuwe SA10 is niet alleen prachtig gebouwd, maar klinkt ook zo. De geïntegreerde versterker is uitgerust met een A/B klasse versterker welke we kennen uit de award winning Arcam FMJ A19 en levert 50watt per kanaal (8 Ohm) Dankzij de uitstekende low-jitter ESS Sabre 9016 DAC, scoort deze versterker ook optimaal over zijn digitale inputs.  

Arcam SA20 versterker

Arcam SA20 versterker De SA20 is voorzien van alle hedendaagse wensen en eisen, zo zijn er 3 digitale inputs, ondersteund door een top klasse Sabre DAC en 5 analoge inputs waarvan 1x voor platenspeler (MM switchable). De SA SA20 is bedienbaar via het thuisnetwerk met de IOS Musiclife app of RS232. De nieuwe SA20 is niet alleen prachtig gebouwd, maar klinkt ook zo. De SA 20 is de grote broer van de SA10 en heeft de befaamde G klasse versterker aan boord met 80watt per kanaal (8 Ohm) waarvan 20watt in pure klasse A per kanaal. Deze versterking techniek geeft een excellente controle voor zelfs de meest veeleisende luidspreker. Ook over zijn digitale inputs (2x SPDIF en 1x optical) levert de deze versterker topprestaties dankzij de uitstekende low-jitter ESS Sabre 9038 reference DAC (als toegepast in de irDAC2)          

Arcam AVR 850

Arcam AVR 850 surround receiver Arcam is een van de weinige specialistische audiofabrikanten die naast hoogwaardige stereo componenten ook de kennis en kunde in huis heeft om topklasse audio-video producten te ontwikkelen. Met de uitgangspositie dat alles wat klankmatig van belang is voor een stereo product dubbel zo belangrijk is bij een audio-video component, overtuigen de Arcam AV-series al bij de eerste klanken. De AVR850 is Arcam’s nieuwe vlaggenschip dat de magie van film en muziek naar een nieuwe standaard tilt! Eigenlijk is het engineering team van Arcam niet zo heel erg geïnteresseerd in de getructe effecten uit Hollywood. Wie weet immers hoe de landing van de gevreesde mannen van mars echt klinkt? Hier is geen referentie voor, wel voor een piano of een concert. Daarom legt Arcam de focus op de optimalisatie van stereoweergave en voert die stappen vervolgens door in alle andere kanalen. De grootheden die bepalend zijn voor een diep en wijds stereobeeld, snelheid en definitie vertalen zich in de meeslepende weergave van zowel stereo muziek als meerkanaals films. De Arcam AVR850 bouwt door op al het goede van de AVR750 en is wederom voorzien van verder geperfectioneerde Class G versterkerschakeling. Zo trekt de Arcam AVR850

2021-04-07T14:15:41+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant