Mola Mola werd opgericht door Bruno Putzeys (ontwerper) en Jan-Peter van Amerongen (regisseur). Putzeys is bekend in de audiofiele wereld vanwege zijn hypex UCD- en nCore-versterkerontwerpen.

De high-end audio van tegenwoordig draait helemaal om het mixen van circuit-topologieën en -onderdelen met een sonische mix waarvan de ontwerper denkt dit “klinkt goed”. Je zou bijna vergeten dat dichterbij het geluid komen, zoals gemaakt door de kunstenaar, echt betekent dat het herhalingssysteem afhankelijk is van het veranderen ervan.

Het eenvoudig maken van de hardware is waarschijnlijk de moeilijkste manier om audio te maken. Alle eenvoudige circuits veranderen het signaal hoorbaar, dus je moet omgaan met ingewikkelder circuits die dat niet doen. Putzeys berekend dan ook ieder circuit wiskundig en zoekt naar manieren om elke fout te elimineren. Wanneer het praktische circuit meet zoals voorspeld, stop hij met het zoeken naar onverwachte bronnen van kleuring. Deze worden vervolgens opgenomen in de wiskunde en het hele proces wordt herhaald.

Nadat elke fase een onberispelijke prestatie heeft getoond, wordt hetzelfde gedaan met het hele product, en dus worden problematische patches methodisch geroot voordat ze zich verbergen en “hoorbaar maar niet meetbaar” worden.

Het resultaat is iets dat nog nooit is gehoord in high-end audio: versterkers en converters waarvan de output niet kan worden onderscheiden van het ingangssignaal van het oor. Hoe klinkt dat? In een paar woorden: natuurlijk, lenig, rijk en muzikaal opwindend.

Truth is Beauty. Mola-Mola belichaamt het idee dat, als je alles verwijderd uit de weergave-keten wat geen muziek is, het enige wat overblijft, de muziek is.

Mola Mola Kula

Mola Mola Kula versterker Mola Mola Kula  geïntegreerde versterker De nieuwe Kula (is het Hawaiiaanse woord voor school) is de eerste geïntegreerde versterker van het Nederlandse merk Mola Mola. De Kula combineert de versterkertechnologie van de Makua voorversterker, Kaluga eindversterkers en optionele phono-module of DAC-module. De combinatie levert uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid en wordt geleverd vanuit een stijlvol slank chassis. Het ontwerp van de behuizing van de Kula volgt natuurlijk de kenmerkende esthetiek van voorversterker Makua. De Kula heeft verder een exclusieve door Mola Mola ontwikkelde voeding en een eindversterker die een opgegeven vermogen heeft van twee keer 150 Watt aan acht Ohm en twee keer 300 Watt aan vier Ohm. Dat zou voldoende moeten zijn om de meeste zo niet alle luidsprekers aan te sturen. De luidsprekeraansluitingen zijn van Furutech. De MolaMola Kula is voorzien van drie paar XLR-ingangen en drie paar cinch-ingangen voor zijn lijntrap. De optionele phono-trap levert onafhankelijk instelbare instellingen voor vrijwel alle bekende curves. De optionele 32-bits DAC beschikt over vijf digitale ingangen, waaronder USB, optisch en AES/EBU. De DAC is een Roon-ready endpoint en om het af te maken is ook bluetooth-connectiviteit toegevoegd. Klankmatig behoort de Kula tot de absolute topklasse! Ongekend dynamisch, luchtig,

Mola Mola Tambaqui

Mola Mola Tambaqui DAC/ hoofdtelefoonversterker /Roon player De Tambaqui dac klinkt niet, schreef men in het HVT magazine! Precies zoals het door ontwerper Bruno Putzeys het bedoelt is. Wat er aan muziek is wordt weergegeven, wat er niet is wordt er niet bijgemaakt. Dat betekent dat als een muziek-opname het in zich heeft, dit systeem fenomenaal klinkt. Deze DAC, gecombineerd met een paar Mola-Mola Kaluga monoblokken vormt tezamen de best mogelijke digitale keten op de markt, ongeacht prijs! Truth is Beauty. Mola-Mola belichaamt het idee dat, als je alles verwijderd uit de weergave-keten wat geen muziek is, het enige wat overblijft, de muziek is. Om tot de ongekend pure en realistische weergave te kunnen komen achtte Mola Mola het noodzakelijk de gebaande wegen te verlaten. Niet tevreden met de bestaande methodes die een fijne rimpel in de hoge regionen van de frequentiekarakteristiek veroorzaken ging hij op zoek naar een methode die deze (hoorbare!) defecten minimaliseert. De oplossing is het eerst upsampelen van alle inkomende digitale signalen tot een 3.125 MHz. 32 bit floating point format en dat uiteindelijk omzetten in een noise shaped PWM met een resolutie van 5 bits (32 stappen resulterend in 100MHz dus). Dit wordt gevolgd door

2021-06-02T13:02:55+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant