Anthem ARC

Wat is ARC?
Eenvoudig gezegd, Anthem Room Correction corrigeert de effecten van reflecterende oppervlakken zoals wanden, vloeren en plafonds op het afgestraalde geluid van de luidsprekers, Hierdoor ontstaat in de luisterruimte een natuurlijker geluid, dat de opname zo nauwkeurig mogelijk benadert.

ARC is speciaal ontwikkelde software waarmee digitale signalen bewerkt kunnen worden om snel en eenvoudig het audiogeluid op je luisterpositie te optimaliseren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een PC en een speciale gecalibreerde microfoon die wordt meegeleverd met de versterkers.

Middels het ARC programma op je PC worden testsignalen naar je versterker gestuurd die dan door de verschillende luidsprekers worden weergegeven. De gecalibreerde meetmicrofoon stuurt de ontvangen signalen terug naar de PC met het programma, zodat dit programma het verstuurde signaal kan vergelijken met het gemeten signaal. Dit doe je een aantal maal met de microfoon geplaatst op verschillende posities rondom de luisterplek. De computersoftware kan nu berekenen waar en hoeveel het audiosignaal gecorrigeerd moet worden, om het geluid op de luisterpositie gelijk te maken aan de bron. De correctie-file wordt vervolgens in de versterker opgeslagen zodat die hierna op ieder audiosignaal de juiste correctie kan toepassen voor een zo natuurgetrouw mogelijke weergave.

Met ARC klinkt uw systeem dus zoals het bij de opname bedoeld is. Het ARC systeem is veel krachtiger enĀ  beter dan de automatische inregelsystemen van de meeste andere surroundreceivers, die vaak meer kwaad dan goed doen…

anthem-ARC mic

 

2017-10-11T10:21:00+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant