Al meer dan 2 decennia ontwikkelt en produceert Anthem onderscheidende en prijswinnende high-end audio/video apparatuur voor muziekweergave en home theater. Haar apparatuur wordt op alle gebieden van muziekweergave toegepast en wereldwijd verkocht onder de merknamen Anthem en Anthem Statement – het beste op het gebied van high-end audio/video weergave.

Anthems producten geven je iedere keer het gevoel ‘erbij’ te zijn als je naar je favoriete muziek luistert of de sensatie beleeft van je surround-sound home theater.

Anthems reputatie in analoge en digitale ontwerpen wordt geroemd en haar producten ontvangen met grote regelmaat industrieonderscheidingen en worden geprezen in de meest vooraanstaande tijdschriften. Wereldwijd wordt Anthem gezien als de keuze van kenners op het gebied van muziekweergave en home entertainment.

Anthem streeft ernaar high-end producten te ontwikkelen zonder een high-end prijskaartje. Haar succes wordt geïllustreerd door een onophoudelijke reeks van onderscheidende producten die op het gebied van prestatie nieuwe referenties neerzet ongeacht de prijs. Het verschil dat Anthem maakt is echt hoorbaar in ieder product dat door haar wordt gemaakt.

Zo ook in haar lijn van betaalbare AV-receivers welke in termen van geluidskwaliteit een nieuwe maatstaf in hun prijsklasse neerzetten. Niet in de laatste plaats door het in eigen huis ontwikkelde kalibratiesysteem ARC (Anthem Room Correction), dat internationaal al vele loftuitingen ten deel is gevallen.

Anthem MRX 520 surround receiver

De Anthem MRX 520 is de nieuwe instap klasse binnen de MRX serie van Anthem, ontwikkeld vanuit hetzelfde DNA als het topmodel, de MRX 1120. Anthem heeft met een kritisch oog gekeken naar de features en componenten, om met behoud van muzikaliteit toch een model te realiseren dat voor een grotere groep bereikbaar is. Zo beperkt deze receiver zich tot "slechts" 5.2 kanalen, wat voor de meeste gebruikers ook voldoende is. Ook de streamingmogelijkheden middels DTS Play-Fi is achterwege gelaten, dat wel aanwezig op de duurdere varianten. Het resultaat is de MRX 520. Omdat Anthem receivers een bekroonde en goede naam hoog te houden heeft, is ook de MRX 520 voorzien van hoogwaardige componenten en de nieuwste snufjes om u thuis zorgeloos van perfect beeld en geluid te kunnen laten genieten. Natuurlijk zit de beroemde en unieke ARC (Anthem Room Correction) inmeetmicrofoon en bijpassende software weer in de verpakking. Hiermee zorgt Anthem dat de weergave volledig is aangepast op de akoestiek van uw eigen kijk- en luisterruimte. Decoders voor Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio mogen niet ontbreken, evenals ondersteuning voor 4K resoluties en HDMI 2.0a aansluitingen met HDCP 2.2 certificering. Twee subwooferaansluitingen zijn voorhanden en de Anthem MRX520

Anthem Room Correction – ARC

Wat is ARC? Eenvoudig gezegd, Anthem Room Correction corrigeert de effecten van reflecterende oppervlakken zoals wanden, vloeren en plafonds op het afgestraalde geluid van de luidsprekers, Hierdoor ontstaat in de luisterruimte een natuurlijker geluid, dat de opname zo nauwkeurig mogelijk benadert. ARC is speciaal ontwikkelde software waarmee digitale signalen bewerkt kunnen worden om snel en eenvoudig het audiogeluid op je luisterpositie te optimaliseren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een PC en een speciale gecalibreerde microfoon die wordt meegeleverd met de versterkers. Middels het ARC programma op je PC worden testsignalen naar je versterker gestuurd die dan door de verschillende luidsprekers worden weergegeven. De gecalibreerde meetmicrofoon stuurt de ontvangen signalen terug naar de PC met het programma, zodat dit programma het verstuurde signaal kan vergelijken met het gemeten signaal. Dit doe je een aantal maal met de microfoon geplaatst op verschillende posities rondom de luisterplek. De computersoftware kan nu berekenen waar en hoeveel het audiosignaal gecorrigeerd moet worden, om het geluid op de luisterpositie gelijk te maken aan de bron. De correctie-file wordt vervolgens in de versterker opgeslagen zodat die hierna op ieder audiosignaal de juiste correctie kan toepassen voor een zo natuurgetrouw mogelijke weergave. Met ARC klinkt uw systeem

2017-10-11T10:19:20+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant