WireWorld uidsprekerkabels

Eclips    GES7 Cross-section

Velen geloven dat luidsprekerkabel met dikke geleiders alles is dat nodig is voor perfecte geluidskwaliteit. In werkelijkheid zullen dikke geleiders alleen de totale weerstand van de kabel verlagen, terwijl de elektromagnetische (inductieve) verliezen, die grotendeels verantwoordelijk zijn voor verslechtering van de geluidsweergave, juist toenemen. Verliezen door weerstand zijn minder goed hoorbaar omdat die voor alle frequenties gelijk is, terwijl inductieve verliezen ongelijk zijn en in feite dus de vorm van de geluidsgolven veranderen. De ideale luidsprekerkabel zal dus de weerstand verliezen en inductie minimaliseren om het originele muzieksignaal zoveel mogelijk in tact te laten.

Omdat magnetische krachten variëren per afstand, moeten de positieve en negatieve geleiders van een kabel zeer dicht bij elkaar zitten, om elektromagnetische verliezen te minimaliseren. Bij dikke geleiders vormt dit echter een probleem, tenzij ze plat zijn. Dit simpele concept vormt de basis voor de DNA Helix kabel ontwerpen.

De platte geleiders in de Wireworld kabels zijn erg dun, zodat er voldoende geleiders worden toegepast om de weerstand toch zeer laag te houden. De geleiders lopen volledig parallel voor het meest directe signaalweg. Voor het meest pure geluid is de optimale afstand tussen de positieve en negatieve geleiders is gehoormatig afgestemd, met een levendig 3D geluidsbeeld als resultaat.

Bovenstaande concept wordt in alle kabels toegepast met maximale prijs/kwaliteit verhouding in ogenschouw genomen. Prijzen variëren echter dramatisch, afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid materiaal in iedere kabel. Materiaal verbeteringen zorgen voor een stap voorwaarts in de lijn en laten meer muziek door, wat ook het uiteindelijke doel is.

eqs info 800px


speaker fidelity grade 800px