T+A Series 200  Compacte high-end componenten

T+A heeft een nieuwe productlijn compacte componenten gelanceerd: Serie 200.

De 200-serie bestaat uit de HA 200, een hoofdtelefoonversterker, de DAC 200 DA-converter, multiplayer MP 200 en eindversterker A 200. Alle Serie 200 componenten zijn relatief compact.

De Serie in 2020 gestart met de HA 200 en krijgt eind 2021 gezelschap van drie nieuwe familieleden.

Het frontpaneel van de DAC 200 weerspiegelt specifieke details van de HA 200 en integreert deze zo in de serie. De nieuwe MP 200 neemt de rol aan van de klassieke multi-source speler, terwijl de DAC 200 is ontworpen als een speciale DA-converter en voorversterker. De A 200 eindtrap vormt de laatste schakel in de keten.

Al deze producten kunnen gebruikt worden als individuele high-end referentie-apparaten, maar worden nog beter wanneer ze binnen een systeem worden gecombineerd, en vormen dan een niet te kloppen team. Op deze manier functioneren de Series 200-apparaten zowel als individuele aanvullingen op bestaande systemen als samen als een gecombineerd systeem.

Technisch gezien benut het Duitse merk zijn Modular High-End Architecture (MHA), een in-house ontwikkeling. In het geval van de DAC 200 omvat dit de mogelijkheid om DSD 1024- en PCM 768-bestanden te converteren, evenals versterkersecties die gebruikmaken van klasse A- en HV-technologie. Het resultaat is dat de DAC 200 de perfecte keuze is voor klanten die actieve luidsprekers gebruiken en voor liefhebbers van audiofiele converters. De voorversterker in de DAC 200 heeft een frequentiebereik van 0,1 Hz tot 200 kHz. (op niveau -3 dB).

De MP 200 biedt toegang tot services zoals Tidal, Deezer, Qobuz en Roon (momenteel in certificering) evenals gemakkelijke systeembesturing met behulp van de T+A MusicNavigator-app.

Voor luidsprekerklanten wordt het systeem aangevuld met de A 200, een tweekanaals eindversterker die 125 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren (250 Watt per kanaal aan vier Ohm) met een frequentiebereik van 1 Hz tot 60 kHz. De klasse D uitgangstrappen van de A 200 van T+A bevatten technologie van het Deense Purifi Audio, genaamd Purifi Eigentakt. Dit platform, ontwikkeld door het Deense technologiebedrijf, is momenteel volgens deskundigen ’s werelds toonaangevende fundamentele ontwerp voor klasse D eindtrappen, omdat het de nadelen van de vorige generatie digitale versterkers wegneemt. Tot nu toe werden de ontwerpen van digitale versterkers beperkt door hun grote afhankelijkheid van de impedantie van de op het systeem aangesloten luidsprekers, door vervorming in het uitgangssignaal, door faseruis en verhoogde vervorming bij hoge vermogensniveaus. Het opvallende kenmerk van dit nieuwe circuitontwerp van Purifi Eigentakt zijn daarentegen de uitstekende meetgegevens, waardoor het de voor de hand liggende keuze is voor audiofiele toepassingen.

 

Test Stereoplay