Sonus Faber Venere 1.5 luidsprekers

Sf venere 1.5 white twin front back

De 1.5 is het kleinste model uit de Venere reeks .Kenmerkend voor de Venere lijn is de oplopende verhoging met ingelegd glazen (veiligheidsglas!) toppaneel en onderhuids aangebracht Sonus faber logo. Het geeft deze modellen naast een grote herkenbaarheid, ook een heel eigentijds en fris uiterlijk. Terwijl de kast en het boven paneel in hoogglans zijn uitgevoerd (binnenkort wordt een houten uitvoering toegevoegd), heeft het voorpaneel een mooi contrasterende zijdeglans afwerking. Het paneel is net als de rest van de behuizing, mooi afgerond en van MDF vervaardigd. Hierbij zijn zowel de 15 cm bas/midden luidspreker met Curv conus (een Sonus faber polypropyleen variant die voor een betere interne demping en hogere stevigheid zorgt) als de 2,9 cm soft dome tweeter dermate verzonken aangebracht, dat er niet alleen geen enkele schroef of bevestiging zichtbaar is, maar er ook een ideaal afstraalgedrag is ontstaan. Pal onder de woofer bevindt zich een langwerpige met schuim afgedekte sleuf die als basreflexopening dient, terwijl een viertal ronde, van metaal voorziene uitsparingen op het voorpaneel, houvast bieden aan hetzelfde aantal magneten op het frontdoek. De sterk taps toelopende achterzijde biedt tenslotte plaats aan een viertal hoogwaardige luidsprekeraansluitingen.

In technische zin valt op dat deze compacte monitor over een opvallend ruim frequentiebereik (50 Hz tot 25 kHz) beschikt. Wel is door dit relatief diepe laag en de compacte behuizing, het rendement met 85 dB wat aan de lage kant. Hoewel de nominale impedantie van 6 Ohm er dan weer voor zorgt dat deze luidsprekers al met een versterker van minimaal 30 Watt uit de voeten kunnen.

De Venere 1.5 en 2.5 zijn bij ons te beluisteren!

De Sonus Faber Venere 1.5 is in hoogglans zwart of wit leverbaar voor € 1150 per paar. Bijbehorende stands kosten € 450,- /paar.venere 1 5 zwart

Toy