Sonus Faber Sonetto luidsprekers

Sonetto is de nieuwste serie luidsprekers van de Italiaanse luidsprekerbouwerdie Sonus faber. Deze lijn herbergt in een modern en innovatief hoogstaand ontwerp.

De Sonetto-lijn bestaat uit 8 modellen: Sonetto VIII, Sonetto V and Sonetto III, de drie vloerstaanders, Sonetto II and Sonetto I boekenplankmodellen, Sonetto Center II en Sonetto Center I, en de Sonetto Wall, een on-wall speaker die stereo, multikanaals of LCR gebruikt kan worden.

Zoals gebruikelijk is de serie ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Vicenza. Alle elementen van de Sonetto-collectie zijn voortgekomen ‘uit een natuurlijk proces in overeenstemming met de essentiële waarden van het merk’, aldus Paolo Tezzon, R&D manager. “Het team ontwikkelde nieuwe technologieën voor het afstemmen van behuizingen, creëerde nieuwe transducers, integreerde nieuwe materialen en verfijnde de productieketen.”

Bij Sonetto gaat om het streven naar de hoogste kwaliteit in muziekweergave binnen een kostenbewust pakket. De front baffle vormt een integraal onderdeel van de kast en creëert een naadloze structuur met de gebogen zijkanten. Deze vorm wordt geaccentueerd door met aluminium afgewerkte esthetische frames en een zachte lederen bovenkant.

Massief aluminium hardware wordt in het hele ontwerp gebruikt om stevigheid te bieden, maar ook consistentie te handhaven met betrekking tot het bestaande productportfolio. Neerwaarts gerichte reflexpoorten zorgen voor vergevingsgezinde plaatsing in de kamer en consistente basweergave in de luisteromgeving. Afwerking is er in matte white, piano black of wood.

Sonus faber Sonetto: prijzen

Sonetto VIII: € 6.000 / set
Sonetto V: € 4.500 / set
Sonetto III: € 3.500 / set
Sonetto II: € 2.000 / set
Sonetto I: € 1.500 / set  DEMOSET in walnoot: €1100,-
Sonetto Center II: € 1.800 / stuk
Sonetto Center I: € 1.000 / stuk
Sonetto Wall: € 2.000 / set
Sonetto Stand: € 450 / set