Ruark R3  geïintegreerd muzieksysteem

De nieuwe R3 is een complete tafelradio met streamingfuncties en bluetooth en is het kleinere broertje van de grotere en duurdere R5 en R7. De R3 biedt een uitkomst op plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Met de R3 is streaming mogelijk vanaf diensten als Spotify Connect, Amazon, Tidal en Deezer. De R3 van Ruark Audio heeft ook een cd-loopwerk aan boord en ondersteuning van bluetooth (aptX), een SmartRadio-tuner, een USB- C-ingang met afspeel- en oplaadfunctie en een analoge cinch- en een digitale optische ingang. Er is ook een cinch-lijnuitgang en een hoofdtelefoonuitgang aan de achterkant. De R3 heeft ook uitgebreide wekkerfuncties. Dat kan handig zijn in de slaapkamer.

De in eigen beheer ontwikkelde NS + luidsprekerunits met neodymium magneten en lichtmembranen worden aangestuurd door de geïntegreerde 30 Watt klasse AB versterker. Het ontwerp van de behuizing is zorgvuldig ontwikkeld en afgestemd op de akoestische eigenschappen van de luidsprekerdrivers, die een diameter hebben van 75 millimeter. De tonale prestaties worden ondersteund door DSP, die op elk volume een realistisch en gebalanceerd geluid moet garanderen. Aan de onderkant zijn basreflex poorten te zien. Net als de R5 en R7 is de R3 voorzien van de RotoDial controller van Ruark Audio.

De afmetingen van de R3 zijn 167 x 420 x 220 millimeter (H x B x D) en hij weegt 5,3 kilogram.

De nieuwe R3 is verkrijgbaar in een uitvoering van walnoten fineer of mat grijze lak

Prijs: 749 euro.