Roon en Nucleus: Wat is het?

Roon, een muziekspeler en -bibliotheekmanager van het software development team van Sooloos, maakt binnen je netwerk contact met opgeslagen muziek en maakt hier een op vele manieren toegankelijk overzicht van. Vervolgens maakt Roon contact in je netwerk met apparaten die het kan gebruiken om de muziek mee af te spelen, multi zone dus. Vanaf het begin zijn dat Meridian, Sooloos en Devialet en een aantal dlna/UPnP apparaten waaronder Casatunes. Vele andere producten die met Roon kunnen spelen zijn in de afgelopen maanden toegevoegd, waaronder AirPlay, Sonos, Bluesound, Naim, NAD, T+A, totaal meer dan 60 merken! Kijk voor een compleet overzicht op roonlabs.com/partners.html

Een waarschuwing is op zijn plaats; Wie kennis maakt met Roon wil geen andere streaming interface meer!

Hardware Nucleus

Nucleus is de eigen server van Roon Labs. Deze is er in twee varianten; tot 5 zones en vanaf 5 zones en meer. De Nucleus werkt zonder dat u iets moet instellen. Sluit de unit aan op het netwerk en installeer de app voor iOS, Android, macOS of Windows. Een optionele interne harde schijf of SSD kan geïnstalleerd worden voor opslag van muziek, maar ook een externe USB schijf of NAS kan eenvoudig gekoppeld worden.

Muziek speel je af via een USB DAC of speel gewoon de muziek af op een van de vele netwerkspelers die Roon ondersteun

    

De grootste kracht van Roon is te vinden in de manier waarop muziek toegankelijk wordt. Zoeken op artiest, componist, werk, datum of zelfs uitvoerende dirigent. Sorteren op genre, artiest of populariteit. Alle beschikbare informatie van en over de artiest komt in het spel. Naast de eigen muziekcollectie kan ook verbinding gemaakt worden met online diensten zoals Tidal. Ook het maken van eigen radiostations op basis van diverse voorkeuren behoort tot de mogelijkheden.

Vanaf heden leverbaar!

Specificaties

Nucleus Nucleus+
Standaard gebruiker Power user
Gb Ethernet Gb Ethernet
2.5″ HDD slot 2.5″ HDD slot
Tot 12.000 albums Meer dan 12.000 albums
Tot 5 zones Meer dan 5 zones
Beperkte DSP (EQ, hoofdtelefoon, crossfeed, etc) Uitgebreide DSP (upsampling, convolution, etc.)

Nucleus Standaard : €1499,-

Nucleus Plus versie : €2499,-