Questyle CMA Twelve DA-converter / hoofdtelefoonversterker

De Questyle CMA Twelve is de nieuwe vlaggeschip DAC/ hoofdtelefoon versterker van Questyle.

Twaalf jaar geleden werd Questyle’s revolutionaire versie van Current Mode Amplification uitgevonden. Dit concept heeft twee grote voordelen: niet alleen een enorme verlaging van de ruisvloer, waardoor er veel meer ruimte is voor micro-informatie in de muziek, daarnaast is de versterker honderden malen sneller, waardoor terugkoppeling toe te passen is zonder dat dit de timing van de muziek versmeert. De apparatuur is volledig gebalanceerd uitgevoerd, en kan daarnaast single-ended uitsturen.

De CMA Twelve maakt gebruik van 4 groepen met deze versterkertechniek, in combinatie met het Pure Class A Bias Control systeem. Deze technologie past de Bias instelling aan om iedere hoofdtelefoon, eindversterker of actieve luidspreker in het optimale werkingsgebied aan te sturen.

De uitgangen zijn zowel single-ended als gebalanceerd, waarbij ook de mooie 4.4mm PentaConn connector beschikbaar is.

De DAC-sectie maakt gebruik van Questyle’s 3x Clock Asynchronous Transmission met FIFO buffers kan PCM verwerken tot 32bit/384kHz en True DSD256. Er zijn tegenwoordig veel DA-converters die DSD kunnen verwerken. Uniek is dat Questyle in een aantal producten True DSD heeft toegepast. Bij True DSD wordt het DSD direct verwerkt. Anderen passen ‘DSD over PCM (DoP) toe, waarbij het signaal naar PCM vertaald wordt en terug, voor de werkelijke DA-conversie plaatsvindt.

De CMA Twelve beschikt ook over Questyle’s 5GHz-module, voor verliesloze draadloze verbindingen tussen Questyle apparaten onderling.

Er bestaat ook een CMA Twelve Master uitvoering met Rogers Ceramic PCB

 

 

Flexibele inzet met losse eindversterker
In het ontwerp van de CMA Twelve zijn voor- en eindversterker onafhankelijk van elkaar opgebouwd. Dit garandeert een optimale geluidskwaliteit wanneer de CMA600i in combinatie met een losse eindversterker of met actieve luidsprekers wordt ingezet.

De CMA Twelve is leverbaar voor €1499,-

De CMA Twelve MASTER, met Rogers Keramische printplaten en strengere onderdelenselectie kost €1999,-