De Piega Premium serie is er nu ook in actieve wireless uitvoering!

De Zwitserse luidsprekerbouwer Piega heeft zijn eerste draadloze luidsprekers geïntroduceerd. De productlijn, die voorzien is van streamingfunctionaliteit, heet Premium Wireless en heeft een drietal leden genaamd Premium Wireless 301, 501 en 701. De 301 is een monitorluidspreker, de andere twee zijn vloerstaanders.

Piega Premium Wireless 301, 501 en 701: draadloze luidsprekers met streamingfunctionaliteit

“De Premium Wireless van Piega vertegenwoordigt een nieuwe generatie luidsprekers die een uitstekende geluidskwaliteit combineren met comfortabele afspeelmogelijkheden. State-of-the-art technologieën gecombineerd met een hoogwaardig ontwerp op basis van het visuele uiterlijk van de bestaande Premium-serie. Eenvoudig en snel te installeren. Wees nieuwsgierig, want het is tijd om meer te verwachten van draadloze luidsprekers,” aldus luidt de wervende tekst van het in Zwitserland gevestigde Piega.

De nieuwe luidsprekers zijn de eerste draadloze modellen van het Zwitserse bedrijf. Vergeet chocolade en horloges, Piega wil Zwitserland op de kaart zetten voor draadloze muzieksystemen. De luidsprekers zijn gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde Premium luidsprekers en beschikken over de eigen, handgemaakte ribbon-tweeters en opvallende aluminium kasten.

Er zijn drie modellen in de Premium Wireless-productlijn die elk vergezeld kunnen worden door een Piega Connect. Dit is een kastje dat de koppeling vormt tussen een bestaand hifisysteem en de draadloze luidsprekers. Het kleinste model is de 301, een tweeweg monitormodel. De 501 en 701 zijn vloerstaanders. De systemen vormen hun eigen draadloze mesh-netwerk, zodat ze niet afhankelijk zijn van het wifi-netwerk van de gebruiker.

De Piega Connect maakt gebruik van Kleernet, een besturingssysteem waarmee luidsprekers gemakkelijk deel kunnen uitmaken van een groter systeem met meerdere kamers. De gebruiker kan zijn bron of andere componenten via de analoge en digitale ingangen (optisch en coaxiaal) op de Connect-box aansluiten en het systeem ondersteunt verliesloze hi-res-audio. Alle systemen worden ook geleverd met aptX bluetooth, zodat muzieksignaal rechtstreeks vanaf elk bluetooth-apparaat kan worden aangeboden, zoals een telefoon, tablet of laptop.

De Premium Wireless 301 is het instapmodel op stands en heeft de LDR 2642 MKII ribbon-tweeter, een 14 cm middentoner en een 100 watt versterker.

De vloerstaande Premium Wireless 501 is met een breedte van slechts 16 cm een slanke figuur. Hij heeft dezelfde tweeter als de 301, plus twee 12 cm middentoner / basdrivers en een 180 Watt versterker.

De topklasse Premium Wireless 701 wordt geleverd met de LDR 3056 ribbon-tweeter, twee 14cm mid / bass-drivers en een 200 Watt versterker.

 

Piega Premium Wireless 301, 501 en 701: prijzen en uitvoeringen

Alle modellen zijn verkrijgbaar in aluminium met zilveren frontje of zwart geanodiseerd met zwarte grill en wit gespoten aluminium met zilveren grill. Alle prijzen zijn per paar:

Piega Premium 301 Active Wireless, aluminium met zilver front: € 2.700 /paar      winkelmodel voor €1900,-
Piega Premium 301 Active Wireless, zwart geanodiseerd  €3100,- of wit gelakt: €3100,- /paar
Piega Premium 501 Active Wireless, aluminium met zilver front: €4.700 /paar
Piega Premium 501 Active Wireless, zwart geanodiseerd of wit gelakt: €5100 /paar  Zwart nu voor 3700,- Nieuw !
Piega Premium 701 Active Wireless, aluminium met zilver front: €6.500 euro /paar   winkelmodel voor €4500,-
Piega Premium 701 Active Wireless, zwart geanodiseerd € 6900,- of wit gelakt: € 6900 / paar
Piega Connect (uitsluitend zwart): 499 euro