Piega Coax 711

piega coax 711   Piega Coax 711 bl 2

De Piega Coax 711 is het vlaggenschip binnen nieuwe Coax lijn.

Grotere ruimtes en hoge tonale behoeftes vragen om een grote luidspreker. Dit zijn precies de behoeftes die de nieuwe Coax 711 kan invullen. Echter, ondanks zijn krachtige luidsprekerbezetting oogt de luidspreker zeer bescheiden. Maar wat een power en impact dit systeem te weeg brengt! Muzikaal gezien een hoogstandje eerste klas. Alle tonale nuances worden moeiteloos gepresenteerd en de ‘live’ beleving is superieur.

piega coax711 wohnraum

Een Piega specialiteit die zich hier duidelijk laat gelden is de bijzondere verwerking van hun aluminium behuizingen, die optimale stijfheid combineert met een elegante vormgeving.
Piega heeft voor de nieuwe Coax lijn Tension Improve Modules (TIM) ontwikkeld, waarmee de gehele behuizing onder een gecontroleerde spanning wordt gezet voor nog meer stijfheid, om zelfs de de kleinste vibraties van de behuizing te voorkomen. Laatste micro resonanties worden volledig onderdrukt door innovatieve visco-elastische damping strips.  Een uiterst nauwkeurige en ongekleurde weergave zijn de beloning!

Coax 2 De nieuwe, krachtigere Coax 211 unit

De Grote C211 Coaxiale Ribbon driver van Piega staat centraal in het concept en is een flinke doorontwikkeling van de C1 Coax uit vorige serie.
Dit membraan wordt met de hand vervaardigd met uiterste precisie. Dit mid-hoog systeem bestaat uit een zeerkrachtige neodymium magneet als driver en een flinterdun aluminium folie van 20 µm voor het hoog- en middenrange membraan. Dit betekent dat het hoog en mid range gedeelte vanuit hetzelfde punt (X, Y en Z as) worden weergeven. Hierdoor worden faseverschillen en interferenties werkelijk geminimaliseerd. Muzikaal gezien betekent dit puur genieten!

Alle Piega coax speakers zijn bij ons te beluisteren en vergelijken!

Conclusie Fidelity 2-2017: 

Technische gegevens:
– 3-weg systeem vloerstaande luidspreker
– Geadv. versterker vermogen: 20 – 250 Watt
– Gevoeligheid: 92 db/W/m
– Impedantie: 4 Ohm
– Frequentie bereik: 22 Hz – 50 kHz
– 2 x 22 cm UHQD bass en 2 x 2 UHQD passief radiator
– 1 x C211 coaxial ribbon systeem
– Connectie: Bi-Wiring / Piega multi-connectors

Afmetingen: H 118 cm, W 28 cm, D 33 cm
Gewicht: 48 kg

Uitvoering:
Aluminium kabinet – front in zwart     €19.200,- / paar
Zwart geanodiseerd – front in zwart   €20.000,- / paar
wit lak – front in wit      €20.000,- / paar

spanmechanisme3  spanmechanisme-2

2021-03-31T19:03:41+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant