Piega Coax 511

 

De Piega Coax 511 is de kleinste vloerstaade luidspreker binnen nieuwe Coax lijn.

De Coax 511 deelt heel veel eigenschappen met het topmodel Coax 711, maar is iets kleiner Grotere ruimtes en hoge tonale behoeftes vragen om een grote luidspreker. Dit zijn precies de behoeftes die de nieuwe Coax 711 kan invullen. Echter, ondanks zijn krachtige luidsprekerbezetting oogt de luidspreker zeer bescheiden. Maar wat een power en impact dit systeem te weeg brengt! Muzikaal gezien een hoogstandje eerste klas. Alle tonale nuances worden moeiteloos gepresenteerd en de ‘live’ beleving is superieur.

Een Piega specialiteit die zich hier duidelijk laat gelden is de bijzondere verwerking van hun aluminium behuizingen, die optimale stijfheid combineert met een elegante vormgeving.
Piega heeft voor de nieuwe Coax lijn Tension Improve Modules (TIM) ontwikkeld, waarmee de gehele behuizing onder een gecontroleerde spanning wordt gezet voor nog meer stijfheid, om zelfs de de kleinste vibraties van de behuizing te voorkomen. Laatste micro resonanties worden volledig onderdrukt door innovatieve visco-elastische damping strips.  Een uiterst nauwkeurige en ongekleurde weergave zijn de beloning!

De nieuwe Coaxiale Ribbon driver van Piega staat centraal in het concept en is een flinke doorontwikkeling van de Coax uit vorige serie.
Dit membraan wordt met de hand vervaardigd met uiterste precisie. Dit mid-hoog systeem bestaat uit een zeerkrachtige neodymium magneet als driver en een flinterdun aluminium folie van 20 µm voor het hoog- en middenrange membraan. Dit betekent dat het hoog en mid range gedeelte vanuit hetzelfde punt (X, Y en Z as) worden weergeven. Hierdoor worden faseverschillen en interferenties werkelijk geminimaliseerd. Muzikaal gezien betekent dit puur genieten!

Alle Piega coax speakers zijn bij ons te beluisteren en vergelijken!

Technische gegevens:
– 3-weg systeem vloerstaande luidspreker
– Geadv. versterker vermogen: 20 – 250 Watt
– Gevoeligheid: 90 db/W/m
– Impedantie: 4 Ohm
– Frequentie bereik: 32 Hz – 50 kHz
– 2 x 16 cm UHQD bass en 2 x 16cm UHQD passief radiator
– 1 x C111 coaxial ribbon systeem
– Connectie: Bi-Wiring / Piega multi-connectors

Afmetingen: H 115 cm, W 22 cm, D 25 cm
Gewicht: 32 kg

Uitvoering:
Aluminium kabinet – front in zilver     €11.800,- / paar
Aluminium wit – front in wit     €12.5000,- / paar
Zwart geanodiseerd – front in zwart   €12.500,- / paar

Onze demoset in zilver nu voor €8500,-/paar!

spanmechanisme3  spanmechanisme-2

2021-12-09T11:06:21+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant