Piega Classic 60.2

Piega Classic 60.2

Classic 60 2

Het was bijna 30 jaar geleden dat Piega zijn eerste luidspreker het levenslicht liet zien, in Horgen aan de kust van het Zurich meer. 4 tijdloos mooie luidsprekers – zeer ongebruikelijk voor die tijd – vierden hun premiere in standaard perfect piano zwart afwerking. Het quartet werd gebouwd met een innovatief chassis en de eerste LDR ribbon tweeter ontworpen en gemaakt door PIEGA. De volgende decennia, heeft PIEGA zich ontwikkeld vanuit deze oorsprong om leading te worden in productie van Ribbon tweeters en Coaxiale mid/hoog membranen , maar ook vanwege de naadloze Aluminium behuizingen.

De nieuwste luidspreker uit de Piega familie, legt de link met het begin van het bestaan van het merk: De PIEGA Classic Serie is een homage aan de oorsprong van de Zwitserse Audio specialist. De 3 modellen vloerstaande luidsprekers refereren in stijl en materialen aan de Piega geschiedenis en geven liefhebbers met een voorkeur voor een meer traditioneel voorkomen, de gelegenheid te genieten van de wereldwijd geroemde ribbon technologie van Piega.

Het luidspreker trio onderscheid zich van de andere lijnen door gebruik van een houten behuizing afgewerkt in hoogglans zwart of wit en een gepolitoerd Makkasar houtfineer. De elegante ronde vorm kijkt naar achteren, geperst in een C-vorm, welke grote gelijkenissen vertoond met de Aluminium serie Coax en Premium. De baffle en de schuin aflopende topsectie zijn bekleed met ‘Napalette’. Dit geeft de Classic modellen een geheel eigen visuele uitstraling. Daarnaast zijn de kabinetten met extensieve interne versterkingen, Idikell sound absorbers en 25 mm dik wand materiaal, geoptimaliseerd voor een excellente laag weergave, zonder ongewenste vibraties of resonanties.

De Classic 60.2 is een tikje kleiner dan zijn grotere broer, maar echt familie. De genen uit de 80.2 zijn in grote gelijkenis aanwezig in de 60.2. De grote baspoort aan de front zijde, de 2 grote bas drivers en een Coaxiaal C2 Ribbon tweeter, zetten nagenoeg dezelfde toon. Helder en zeer muzikaal. Net als alle Piega’s met een ribbon tweeter geldt; hoe meer ze spelen, hoe mooier ze worden. Ook hier weer de C-vormige verschijning in 3 optionele kleuren, Makkasar, Hoogglans wit of zwart. Allen wederom uitgevoerd met Napalette bovenzijde en front.

De Piega Classic 60.2 kost €5300,-/stuk in Makkasar.  Beluister ze in onze showroom!

DEMOMODEL IN MAKASAR van €10.600/set voor €7.000 / set

Classic 60.2 top   Classic wood

3-weg systeem vloerstaande luidspreker

– 2 x 22 cm MDS® bass – 1 x C2 coaxiaal ribbon systeem
– Geadviseerd versterker vermogen: 20 – 250 Watt
– Gevoeligheid: 93 dB/W/m
– Impedantie: 4 Ohm
– Frequentie bereik: 24 Hz – 50 kHz
– Connectie: Bi-Wiring / Multi-Connectors

Afmetingen: H 132 cm, W 35 cm, D 46 cm
Gewicht: 52 kg

2020-04-30T15:09:14+02:00
Go to Top