Piega Classic 40.2

Classic 40-2

Het was bijna 30 jaar geleden dat Piega zijn eerste luidspreker het levenslicht liet zien, in Horgen aan de kust van het Zurich meer. 4 tijdloos mooie luidsprekers – zeer ongebruikelijk voor die tijd – vierden hun premiere in standaard perfect piano zwart afwerking. Het quartet werd gebouwd met een innovatief chassis en de eerste LDR ribbon tweeter ontworpen en gemaakt door PIEGA. De volgende decennia, heeft PIEGA zich ontwikkeld vanuit deze oorsprong om leading te worden in productie van Ribbon tweeters en Coaxiale mid/hoog membranen , maar ook vanwege de naadloze Aluminium behuizingen.

De nieuwste luidspreker uit de Piega familie, legt de link met het begin van het bestaan van het merk: De PIEGA Classic Serie is een homage aan de oorsprong van de Zwitserse Audio specialist. De 3 modellen vloerstaande luidsprekers refereren in stijl en materialen aan de Piega geschiedenis en geven liefhebbers met een voorkeur voor een meer traditioneel voorkomen, de gelegenheid te genieten van de wereldwijd geroemde ribbon technologie van Piega.
Classic 40-2 room
Het luidspreker trio onderscheid zich van de andere lijnen door gebruik van een houten behuizing afgewerkt in hoogglans zwart of wit en een gepolitoerd Makkasar houtfineer. De elegante ronde vorm kijkt naar achteren, geperst in een C-vorm, welke grote gelijkenissen vertoond met de Aluminium serie Coax en Premium. De baffle en de schuin aflopende topsectie zijn bekleed met ‘Napalette’. Dit geeft de Classic modellen een geheel eigen visuele uitstraling. Daarnaast zijn de kabinetten met extensieve interne versterkingen, Idikell sound absorbers en 25 mm dik wand materiaal, geoptimaliseerd voor een excellente laag weergave, zonder ongewenste vibraties of resonanties.

De Classic 40.2 is kleine broertje van de 60.2 en 80.2 waarmee een grote gelijkenis aanwezig is. De grote baspoort aan de front zijde, de 2 grote bas/mid drivers en een Ribbon tweeter, zetten een gelijke klankkleur neer. Helder en zeer muzikaal, met een krachtige en diepe laagweergave. Net als alle Piega’s met een ribbon tweeter geldt; hoe meer ze spelen, hoe mooier ze worden. Ook hier weer de C-vormige verschijning in 3 optionele kleuren, Makkasar, Hoogglans wit of zwart. Allen wederom uitgevoerd met Napalette bovenzijde en front.

De Piega Classic 40.2 kost €2500,-/stuk. Meerprijs Makkasar is €300,-  Beluister ze in onze showroom!

Classic wood

2,5-weg systeem vloerstaande luidspreker

– 2 x 18 cm MDS® bass – 1 x LDR2642 mk2 ribbon tweeter
– Geadviseerd versterker vermogen: 20 – 250 Watt
– Gevoeligheid: 93 dB/W/m
– Impedantie: 4 Ohm
– Frequentie bereik: 26 Hz – 50 kHz
– Connectie: Bi-Wiring / Multi-Connectors

Afmetingen: H 120 cm, W 30 cm, D 42 cm
Gewicht: 42 kg

2021-06-01T18:05:51+02:00

Deel deze pagina!

Ga naar de bovenkant