Paradigm Prestige 75F

Paradigm Prestige 75F      Paradigm made

De Paradigm Prestige F75 is een echt juweeltje! Dit compacte zuiltje klinkt echt veel volwassener dan je op het oog zult verwachten. Het laag is krachtig, gecontroleerd en loopt ver door. Het hoog klinkt fris en gedetaileerd. Plaatsing is ongekend goed en het geluid komt helemaal los van de speakers. Het is moeilijk om niet enthousiast te raken wanneer je deze speakers eenmaal gehoord hebt.

De Prestige 75F is de kleinste vloerstaander uit de serie. Het is een vier-driver model met 2.5-weg filtering. Er zijn twee woofers en een tweeter. De vierde driver is een bas/midrange met als voordeel is dat er niet gefilterd hoeft te worden in het kritische middengebied. On axis is de response 44Hz tot 20kHz tussen de 2dB-punten, maar Paradigm belooft een lage 34Hz als grensfrequentie. Dankzij de hoge gevoeligheid van 92dB is de speaker ook goed aan te sturen door high-quality versterkers met weinig vermogen.
tweeter-prestige-opbouw Paradigm Prestige woofer

De tweeter heeft een PPA (Perforated Phase Aligning) lens. Het is een schijf met gaatjes. Deze blokkeert frequenties die uit fase zijn. De X-PAL midrange en wooferconussen zijn van zuiver aluminium (licht en onvervormbaar). De ART-surround wordt aan de conus gegoten (in plaats van gelijmd). Dat levert 3dB winst op in de output zonder vervormingstoename. De drivers hebben ook de bekende SHOCK-MOUNT- bevestiging aan het front. Dat vermindert resonantie tussen de driver en de baffle. De off-axis performance van de luidspreker is verbeterd. Dat laatste biedt voordelen voor luisterposities buiten de sweet spot.

De Paradigm Prestige 75F is leverbaar voor €1695,- in walnoot en walnoot zwart. In hoogglans zwart en Midnight Cherry kosten de speakers 1995,-/stuk

Genoemd als beste speaker 2015 door CE Pro vakpers
CE Pro test

Type speaker: 2½ Weg, Bassreflex
Frequentiebereik: 44 – 20.000 Hz
Gevoeligheid: 92 dB
Impedantie: 8 Ohm
Afmetingen: 94.9×27.9×30.6 cm (hxbxd)

Paradigm Prestige kleuren          Paradigm Prestige feet