Paradigm Prestige 15B

prestige 15B darkcherry     prestige 15B stand

De Paradigm Prestige 15B is een echt juweeltje! Deze compacte luidspreker klinkt echt heel fraai en veel duurder dan hij in werkelijkheid is. Het laag is zeer schoon, gecontroleerd en niet aangedikt. Het hoog klinkt fris en gedetaileerd. Plaatsing is ongekend goed en het geluid komt helemaal los van de speakers. Het is moeilijk om niet enthousiast te raken wanneer je deze speakers eenmaal gehoord hebt.

De Prestige 15B is binnen de serie de enige speaker voor op een stand. Het is een 2-weg model met een bas/midrange unit en een tweeter. On axis is de response 57Hz tot 20kHz tussen de 2dB-punten, maar Paradigm belooft een lage 42Hz als grensfrequentie. Dankzij de hoge gevoeligheid van 90dB is de speaker ook goed aan te sturen door high-quality versterkers met weinig vermogen.
tweeter-prestige-opbouw Paradigm Prestige woofer

De tweeter heeft een PPA (Perforated Phase Aligning) lens. Het is een schijf met gaatjes. Deze blokkeert frequenties die uit fase zijn. De X-PAL midrange en wooferconussen zijn van zuiver aluminium (licht en onvervormbaar). De ART-surround wordt aan de conus gegoten (in plaats van gelijmd). Dat levert 3dB winst op in de output zonder vervormingstoename. De drivers hebben ook de bekende SHOCK-MOUNT- bevestiging aan het front. Dat vermindert resonantie tussen de driver en de baffle. De off-axis performance van de luidspreker is verbeterd. Dat laatste biedt voordelen voor luisterposities buiten de sweet spot.

De Paradigm Prestige 15B is leverbaar voor €895,- in walnoot en walnoot zwart. In hoogglans zwart en Midnight Cherry kosten de speakers 1195,-/stuk

“The Paradigm Prestige 15B compact small speaker is a serious audiophile speaker designed for small rooms and listening in the near and midfield. Within 10 feet of the listening position, these speakers are extremely articulate with excellent stereo imaging and depth. Many of my reference hi-res tracks were impressively showcased through the Prestige 15B pair; many tracks sounded as good as through some $8,000 speakers I have tested… I can’t think of one negative about these speakers. One big Stellar Sound Award for a pair of impressive, small speakers.”
—John Gatski, Everything Audio Network  Read the full review »

Type speaker: 2 Weg, Bassreflex
Frequentiebereik: 57 – 20.000 Hz
Gevoeligheid: 90 dB
Impedantie: 8 Ohm
Afmetingen: 31.5cm × 17.8cm × 27.5 cm (hxbxd)

prestige 15B