Paradigm

Paradigm produceert al meer dan 2 decennia onderscheidende luidsprekers voor de weergave van muziek en filmsoundtracks. Paradigm luidsprekers worden op alle niveaus van muziek- en filmweergave toegepast en behoren tot het beste op het gebied van de audioweergave. Paradigm’s reputatie in het ontwerpen van luidsprekers wordt geroemd en haar producten ontvangen met grote regelmaat industrieonderscheidingen en worden geprezen in de meest vooraanstaande tijdschriften. Zij viel dan ook al meer dan 400 onderscheidingen ten deel.
Belangrijk voor de ontwikkeling van de Canadese luidsprekerindustrie is het onderzoek dat gedurende lange tijd door het Canadese National Research Counsil (CNRC) werd uitgevoerd.
Ondermeer werd naar een antwoord gezocht op de vraag: “wat is goed geluid?”. Ook voor Paradigm vormden de resultaten van dit uitvoerige CNRC onderzoek de basis voor haar ontwikkeling.

Technologie is de praktische toepassing van kennis. Als het om de reproductie van geluid gaat is de kennis van Paradigm enorm. Als het om de praktische toepassing van die kennis gaat, heeft Paradigm maar een doel: het steeds weer beter doen. Betere metingen, betere materialen, betere componenten leiden altijd tot beter geluid…..en betere luidsprekers.

Paradigm luidsprekers stellen je in staat om iedere keer ‘erbij’ te zijn als je naar je favoriete muziek luistert of de sensatie beleeft van een indrukwekkend home theater. Wereldwijd wordt Paradigm gezien als de keuze van kenners op het gebied van muziekweergave en home entertainment.

Paradigm Prestige 15B

Paradigm Prestige 15B      De Paradigm Prestige 15B is een echt juweeltje! Deze compacte luidspreker klinkt echt heel fraai en veel duurder dan hij in werkelijkheid is. Het laag is zeer schoon, gecontroleerd en niet aangedikt. Het hoog klinkt fris en gedetaileerd. Plaatsing is ongekend goed en het geluid komt helemaal los van de speakers. Het is moeilijk om niet enthousiast te raken wanneer je deze speakers eenmaal gehoord hebt. De Prestige 15B is binnen de serie de enige speaker voor op een stand. Het is een 2-weg model met een bas/midrange unit en een tweeter. On axis is de response 57Hz tot 20kHz tussen de 2dB-punten, maar Paradigm belooft een lage 42Hz als grensfrequentie. Dankzij de hoge gevoeligheid van 90dB is de speaker ook goed aan te sturen door high-quality versterkers met weinig vermogen. De tweeter heeft een PPA (Perforated Phase Aligning) lens. Het is een schijf met gaatjes. Deze blokkeert frequenties die uit fase zijn. De X-PAL midrange en wooferconussen zijn van zuiver aluminium (licht en onvervormbaar). De ART-surround wordt aan de conus gegoten (in plaats van gelijmd). Dat levert 3dB winst op in de output zonder vervormingstoename. De drivers hebben ook de bekende SHOCK-MOUNT- bevestiging aan het

Paradigm Prestige 75F

Paradigm Prestige 75F       De Paradigm Prestige F75 is een echt juweeltje! Dit compacte zuiltje klinkt echt veel volwassener dan je op het oog zult verwachten. Het laag is krachtig, gecontroleerd en loopt ver door. Het hoog klinkt fris en gedetaileerd. Plaatsing is ongekend goed en het geluid komt helemaal los van de speakers. Het is moeilijk om niet enthousiast te raken wanneer je deze speakers eenmaal gehoord hebt. De Prestige 75F is de kleinste vloerstaander uit de serie. Het is een vier-driver model met 2.5-weg filtering. Er zijn twee woofers en een tweeter. De vierde driver is een bas/midrange met als voordeel is dat er niet gefilterd hoeft te worden in het kritische middengebied. On axis is de response 44Hz tot 20kHz tussen de 2dB-punten, maar Paradigm belooft een lage 34Hz als grensfrequentie. Dankzij de hoge gevoeligheid van 92dB is de speaker ook goed aan te sturen door high-quality versterkers met weinig vermogen. De tweeter heeft een PPA (Perforated Phase Aligning) lens. Het is een schijf met gaatjes. Deze blokkeert frequenties die uit fase zijn. De X-PAL midrange en wooferconussen zijn van zuiver aluminium (licht en onvervormbaar). De ART-surround wordt aan de conus gegoten (in plaats van gelijmd). Dat

2017-10-10T19:49:31+02:00