Neat Ministra

Dat Neat Acoustics een kei is in het ontwerpen en bouwen van compacte luidsprekers is niet nieuw.

De Ministra is dat wel. Met deze speaker overtreft Neat zichzelf en levert een ongelooflijk fraaie en volwassen geluidsweergave uit een heel compacte luidspreker.

Een van de “geheimen” hiertoe zit hem in een verborgen luidspreker; een extra bas-unit achter de zichtbare woofer. Hierdoor loop de laagweergave veel dieper door en klinkt de speaker veel grootser dan het formaat doet vermoeden.

Net als zijn grote broer, de Ekstra, is de ministra voorzien van een ribbon tweeter en zijn de drivers gemonteerd op een afzonderlijke baffle die via een polyethyleen membraan aan de hoofdbehuizing is bevestigd, waardoor volgens de makers een zeer lage kleuring wordt gewaarborgd.

Het ontwerp van de Ministra maakt plaatsing dichtbij de muur mogelijk. De klank is typisch Neat: zeer muzikaal met een royale soundstage. De weergave van lage tonen is verrassend goed, met hetzelfde niveau van controle als wordt behaald met andere nette isobarische ontwerpen.

De Ministra is een ideale partner voor bijvoorbeeld een hoogwaardig all-in-one audiosysteem zoals een Naim Uniti Star of  Uniti Atom. Met deze luidspreker is het mogelijk de geluidskwaliteit naar een behoorlijk hoog niveau te tillen. Laat u verrassen door deze uitzonderlijk muzikale Engelse luidsprekers.

Afmetingen: (HxBxD): 30 x 17 x 29 centimeter
Impedantie: 4 Ohm
Gevoeligheid: 86dB / 1 Watt
Aanbevolen versterkervermogen: 25 – 100 Watt

De Neat Ministra is leverbaar in de uitvoeringen Natural Oak, Amerikaanse Walnoot, Black Oak en Satijn Wit.