Monitor Audio Silver luidsprekers

Silver Monitor Audio

In deze Silver ‘superserie’ zijn de laatste ontwikkelingen uit de Platinum- en Gold-serie gebruikt. Zoals de RST* C-CAM**-laageenheid, de nieuwe 25 mm C-CAM gouden hoogeenheid en de nieuwe 100 mm RST C-CAM middeneenheid in eigen behuizing. Alle modellen zijn ontworpen en afgestemd voor zowel topklasse stereo- als Home Cinema-weergave. De Silver Serie biedt daardoor opnieuw een voor deze klasse ongeëvenaarde weergavekwaliteit en veelzijdigheid.

De behuizingen zijn van 20 mm dik MDF en voorzien van interne verstevigingen. Het unieke ‘bolt-through’-systeem klemt de RST-eenheid tegen het voorpaneel met één bout die is vastgezet op het achterpaneel. Hierdoor ontbreken de resonantiepaden zoals via normale luidsprekerklemmen en de bout verstijft de behuizing nog eens extra. De HiVe®II basreflexpoort uit de Gold Series biedt dezelfde voordelen voor een strakker en dieper laag. Dankzij de magnetische grille-bevestiging ziet de luidspreker er zónder grille net zo mooi uit als mét…
 
 
silver-8-wit  HFCsilver8silver-8-eiken Award winning Silver 8, bij ons te beluisteren
 
De 3-weg Silver 8 is een nieuw ontwerp met een 100 mm middeneenheid en twee 165 mm laageenheden. Samen met de slankere behuizing levert dit een ongekend strakke weergave en positionering in het kritische middengebied.
Test Silver 8 Hi-Fi Choice
De 3-weg Silver 10 is het nieuwe topmodel met een configuratie als de ‘8’, maar dan met twee 200 mm laageenheden: voor dat extra stapje ‘laag’er.
De Silver W-12 is een nieuwe digitale actieve (500 W) sublaagluidspreker met APC*** en een laagweergave tot onder de 22 Hz. De compacte 2-weg Silver 1 met een 150 mm laagmiddeneenheid is de ideale stereo- of Home Cinema-luidspreker voor kleinere ruimtes.
De 2-weg Silver 2 statiefluidspreker met 200 mm laagmiddeneenheid heeft een laagweergave welke die van een vloerstaand model evenaart.
De Silver 6 is het superslanke vloerstaande 2,5-wegmodel (met 150 mm mid/laag en 150 mm laageenheid) die ongetwijfeld de beste verhouding tussen prestatie en afmetingen biedt.
De Silver Centre 2,5-weg middenluidspreker is speciaal ontwikkeld voor stereo- en Home Theater-gebruik.
De Silver FX 2-weg surroundluidspreker heeft twee instelbare weergavekarakteristieken (bipool of dipool als THX-zijluidspreker).

De Monitor Audio Silver New Serie is leverbaar in zwart, rosenut, eiken, walnoot of pianolak zwart en wit. De verkoopprijzen zijn (per paar): Silver 1 € 700, Silver 2 €850, Silver 6 €1300, Silver 8 €1650, Silver 10 €1900, Silver FX €700 en (per stuk) Silver Centre €500 en Silver W-12 €1300. Voor de pianolakuitvoering geldt een opslag van 10%.

De populaire Silver 1 en Silver 8 zijn vanaf heden bij ons te beluisteren.

monitor-audio-silver-1-kleuren
Monitor Audio  Silver 1