Monitor Audio Bronze luidsprekers

Monitor-Audio-Bronze assorti

 

Monitor Audio heeft de Broze serie compleet vernieuwd en heeft reeds diverse awards in de wacht gesleept.

Monitor Audio Bronze 2 Beste luidspreker tot £400 ! Awards 2015
“Monitor Audio’s Bronze range is back with a bang – The new Bronze 2 is a truly complete speaker for the money !”

Monitor Audio Bronze B5 AV – Product of the Year, Awards 2015.
“Monitor Audio’s Bronze range is back, with a brilliant surround sound speaker package and raised the bar for its rivals…”

Een van de belangrijkste kenmerken zijn de laatse generatie C_CAM drivers. De staalgrijze bas- en mid units bezitten nieuw gevormde C-CAM conussen. De spreekspoelen zijn thermisch gekoppeld aan de achterkant van de konussen voor betere warmte afvoer, hogere belastbaarheid en optimale prestaties op ieder volume.

Een nieuwe 25mm C-CAM gold dome tweeter zorgt voor een groter frequentiebereik tot 30 kHz. Een innovatief venetilatiesysteem rond de tweeter magneet minimaliseert lucht compressie resulterend in lagere vervorming en verbeterde demping.De HiVe II reflex poort is geleend van de Monitor Audio’s Gold serie. De geribbelde poort versnelt de luchtstroom de behuizing in en uit, waardoor een schoner en krachtigere laagweergave wordt gerealiseerd.

De line-up begint bij de Bronze 1 (€165,-/stk) monitor luidspreker, voorzien van een 5.5in (14cm) C-CAM bass driver, gevolgd door de Bronze 2 (€215,-/stk) monitor speaker voorzien van 6.5in (15cm) bass unit.
Ook heeft de serie twee vloerstaanders. De Bronze 5 (€380,-/stk) bezit twee 5.5in drivers in een 2.5-weg configuratie en de Bronze 6 (€525,-/stk)  met twee 6.5in C-CAM bass drivers en een verdere 6.5in mid-range unit.
Voor home cinema toepassing zijn binnen de Bronze serie ook een Centre speaker (€230,-) en Bronze FX (€200,-/stk) surround speakers beschikbaar, die kunnen worden omgeschakeld tussen dipole en bipole werking.
Voor een diep en krachtig laag is er een aktieve Bronze W10 (€650,-) subwoofer leverbaar met downward-firing 10in (25cm) auxiliary bass radiator.

De serie is afgewerkt met een luxe vinyl houtlook, verkrijgbaar in 4 kleuren, zwart- en wit essen, walnoot en Rosemah. Dankzij de magnetische grille-bevestiging ziet de luidspreker er zónder grille net zo mooi uit als mét…

monitor-audio-bronze-1 black      monitor-audio-bronze-1 white
Bronze 1

monitor-audio-bronze-2-walnut     Monitor-Audio-Bronze-2 black
Bronze 2

Monitor-Audio-Bronze-5 whitebronze 5 rosemahMonitor-Audio-Bronze-5 black
Bronze 5

bronze 6 blackbronze 6 rosemah
Bronze 6