Monitor Audio Gold luidsprekers

De Monitor Audio Gold Serie is al meer dan vijftien jaar een begrip bij kenners. Deze nieuwste vijfde generatie is opnieuw verbeterd door het toepassen van technologie uit de ‘Platinum’ toplijn.

De laageenheid is nu een RDT II* en de ‘aandrijving’ (spreekspoel, magneet) is aanzienlijk krachtiger geworden. De 64 mm C-CAM middeneenheid met een hogere belastbaarheid is speciaal voor deze serie ontwikkeld. Het hoog wordt verzorgd door de unieke MPD* bandhoogeenheid. Met al zijn voordelen zoals superieure transiëntweergave tot voorbij 100 kHz, zeer lage vervorming en een zeer breed weergavebeeld. De midden- en hoogeenheid zitten nu samen in een afzonderlijke compacte metalen spuitgietbehuizing. Hierdoor is o.a. de onderlinge afstand zo klein mogelijk geworden en dat zorgt voor de gewenste bijna-‘puntbron’-karakteristiek en dus een zeer breed en homogeen luistergebied.

De afwerking van de Monitor Audio Gold luidsprekers met soft touch bovenbekleding, zeer goede kwaliteit lak en de afgeronde hoeken zorgen voor een luxueuze finish en een uitstraling die niet zal misstaan in elke luisterruimte De Monitor Audio Gold serie is verkrijgbaar in Wit zijdeglans, Donker Walnoot, hoogglans Ebony en hoogglans zwart.

 

Modellen:

De Gold 100 2-weg luidspreker is iets compacter geworden, maar heeft een nog krachtiger laagweergave, dankzij de nieuwe grotere laageenheid. De Gold 100 kan zowel op een boekenplank als een statief worden gebruikt en is dé keuze voor de kleinbehuisden. Hij heeft geïntegreerde montagepunten voor het Studio Statief.

De Gold 100 luidsprekers kosten  €2030,- / paar

Jubileumactie: Hoogglans zwarte uitvoering  voor €1500,-/set

 

De Gold 200 3-weg vloerluidspreker met 2 laageenheden combineert een slank uiterlijk met een stevige volle en transparante weergave. De Gold 200 biedt de beste combinatie van grote weergave en slanke afmetingen.

De Gold 200 is voorzien van 2 x 6,5″ inch(16,5cm) bas speakerunits (die zijn afgeleid van de high-end Platinum II serie) in combinatie met een 2,5″ inch (6,35cm) C-CAM middenbereik driver en de verfijnde MPD high-frequency transducer.

De Gold 200 luidsprekers kosten € 4390,- / paar

 

 

De Gold 300 heeft twee 203 mm laageenheden en biedt vanaf 30 Hz een maximaal dynamische weergave voor zelfs de grootste luisterruimtes. De Gold 300 combineert de krachtigste dynamische laagweergave met een subtiele, gedetailleerde en transparante hoogweergave.

De Gold 300 is voorzien van 2 x 8″ inch(20,3cm) bas speakerunits (die zijn afgeleid van de high-end Platinum II serie) in combinatie met een 2,5″ inch (6,35cm) C-CAM middenbereik driver en de verfijnde MPD high-frequency transducer.

De Gold 300 luidsprekers kosten € 5490,- / paar

Jubileumactie: Ebony uitvoering voor €4100,-/set

 

 

Alle luidsprekereenheden zijn ‘bolt through’ gemonteerd: met één lange bout door het achterpaneel vastgeklemd in/op het voorpaneel. Dit voorkomt resonanties in het voorpaneel en verstijft tegelijk ook de behuizing extra.

De stoffen grille is onzichtbaar magnetisch bevestigd: het voorpaneel heeft dus geen storende gaten als u de luidspreker zonder grille gebruikt.

Andere kenmerken zijn nog o.a. zilveren bekabeling, geselecteerde wisselfilteronderdelen, (handgemaakte) 18 mm dikke behuizing (voorkomt interne resonanties), massief metalen aansluitpaneel met vergulde bi-wire-connectors, zware metalen ‘spike’-statieven, diepglanzende pianolak afwerking (zwart of ebony, nu zonder meerprijs) en een ‘soft touch’-afwerking van de bovenzijde.

De nieuwe Gold Serie bestrijkt nu met twee modellen minder toch het volledige gebruiksspectrum.

* RDT (Rigid Diaphragm Technology) is een conus opgebouwd uit een dunne honingraat van Nomex, die aan de voorzijde is afgesloten door een 40 µm dunne (slechts half zo dik als een haar…) laag C-CAM en aan de achterzijde door een zeer dunne geweven koolstofvezellaag

* MPD (Micro Pleated Diaphragm) bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe dat door Monitor Audio nog verder is verbeterd.

 

Gold W12 Subwoofer

De Monitor Audio Gold W12 5G subwoofer is de 5e generatie actieve subwoofer van de Monitor Audio Gold serie. Deze Monitor Audio subwoofer is zeer krachtig en kan dankzij het unieke A.P.C.-systeem makkelijk in elke luisterruimte worden geplaatst. Door de toegepaste 12″ inch driver die wordt ondersteund door 2 passieve laageenheden en de krachtige 600 Watt ingebouwde versterker is de Monitor Audio Gold W12 in staat om alle details van de actie over te brengen. Van de harmonische lage tonen voortgebracht door een orkest tot de bombastische geluiden uit films.

Om de Monitor Audio Gold W12 5G subwoofer perfect te laten functioneren is het A.P.C. (Automatic Position Correction) systeem voorhanden. Dit ingebouwde systeem zorgt voor de fijnafstelling van de Monitor Audio subwoofer die natuurlijk afhankelijk is van de plaatsing van de subwoofer in de luisterruimte. Om deze fijnafstelling uit te voeren sluit u de meegeleverde meetmicrofoon aan op het voorpaneel van de Monitor Audio Gold W12 5G, u richt de microfoon richting het plafond en start via de SubConnect applicatie het inmeet- en coorectieproces. Standaard zal SubConnect applicatie 2 meetrondes uitvoeren en de Monitor Audio Gold W12 5G voor u afstellen. U kunt binnen de SubConnect applicatie natuurlijk ook nog instellingen naar eigen wens aanpassen of gebruikmaken van enkele vooraf ingestelde presets (Flat/Music/Movie en Impact).

De subwoofer zorgt voor een indrukwekkende dynamische weergave tot 18Hz. Voor liefhebbers van diepe en verfijnde bastonen is de Gold W12 dan ook een onmisbare aanvulling op elke luidsprekeropstelling. De weergavekwaliteit wordt extra vergroot dankzij de met een dikke bout intern verbonden voorkant en achterzijde van de subwoofer. Onzichtbaar verwerkt, maar met veel minder interne kastresonanties tot gevolg.

Deze subwoofer presteert optimaal met zowel films als muziek. Prijs: €3000,-

Jubileumactie:  hoogglans zwarte uitvoering nu voor €2000,-