Monitor Audio Bronze luidsprekers

 

Monitor Audio heeft de Bronze productlijn grondig herzien. Het is na twintig jaar de zesde generatie, maar eigenlijk zou je ook kunnen spreken van nieuwe luidsprekers.

De C-CAM Gold Dome tweeter heeft een nieuwe Uniform Dispersion (UD) Waveguide gekregen en het resultaat is een beter afstraalgedrag en fasegedrag. Het hexagonale vaste rooster voor de tweeter is akoestisch transparant en biedt de juiste bescherming. De tweeter kan frquenties tot 30 kHz weergeven. De C-CAM middentoners en woofers zijn voorzien van een nieuwe Damped Concentric Mode (DCM) techniek die volgens de fabrikant samenwerkt met de UD Waveguide om de cross-overfrequentie te verlagen. Baspoorten bevinden zich aan de achterkant.

De interne bekabeling is gemaakt van verzilverd zuurstofvrij koper. De zwaar uitgevoerde luidsprekeraansluitingen zijn verguld. Alle modellen hebben een nominale impedantie van acht Ohm (minimum 4,1 Ohm, afhankelijk van model).

De kasten, gemaakt van 15 millimeter dik MDF, hebben een relatief simpel rechthoekig ontwerp en zijn voorzien van afneembare magnetisch te bevestigen frontjes. De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen. Monitor Audio geeft vijf jaar garantie op de nieuwe luidsprekers.

De zesde generatie van de Bronze productlijn bestaat uit de volgende modellen:

Bronze 50, tweeweg monitorluidspreker
Bronze 100, tweeweg monitorluidspreker

Bronze 200, 2,5-weg vloerstaander
Bronze 500, 2,5 weg vloerstaander

Bronze C150, tweeweg centerluidspreker
Bronze FX, tweeweg surround luidspreker (achterluidspreker)
Bronze AMS, tweeweg Dolby Atmos luidspreker

Bronze W10, actieve subwoofer met 10 inch driver en 220 Watt klasse D versterker

De Monitor Audio Bronze Serie is leverbaar in de uitvoeringen Zwart, Wit, Walnoot en ‘Urban Gray’.

De verkoopprijzen zijn (per paar): Bronze 50 €400 ,  Bronze 100 €500 , Bronze 200 €850  , Bronze 500 €1.200, Bronze FX €470 , Bronze AMS €470 , Bronze C150 €280 (per stuk) en Bronze W10 €750 (per stuk) .

Kleurencombinaties Monitor Audio Bronze serie.