8 september: Meridian Reference 800 / MQA demo

meridian 857-front
Zoals u misschien weet hebben Meridian en MQA iets met elkaar te maken. Ze delen de grondlegger. Deze man heet Bob Stuart. Het zal daarom niet verbazen dat het juist Meridian is die het allerbeste uit MQA weet te halen.

Met de 818V3 Reference Core introduceerde Meridian de eerste voorversterker / DAC met MQA decodering. Nu is er ook de 857 Reference Eindversterker, de beste en krachtigste eindversterker die Meridian ooit gebouwd heeft en ideale partner voor het aansturen van zeer hoogwaardige passieve luidsprekersystemen.

De 857 eindversterker is ontwikkeld om Hi-Res Audio optimaal te laten presteren, breedbandig en met minimale terugkoppeling voor extreem geringe vervorming en hoge mate van muzikaliteit binnen het hele akoestische bereik. Daarbij stuurt hij dankzij zijn forse vermogen en reserves – 500 W stereo en 1,5 kW gebrugd! – moeiteloos iedere luidspreker. Een echte referentie versterker dus!
MERIDIAN-818v3

Het Dreamteam 857 Reference Eindversterker en 818 Reference Audio Core zullen gedemonstreerd worden op onze topklasse Coax 711 luidsprekers van Piega. Deze luidsprekers beschikken over een unieke coaxiale Ribbon unit voor de midden- en hoge tonen en leveren een zeer transparante snelle en natuurlijke weergave. Deze breedbandige weergevers zijn bij uitstek geschikt om de fraaie akoestische kwaliteiten van het Meridian systeem te demonstreren.

 mqa meridian hiwPiega Coax 711 bl 2
MQA krijgt voet aan de grond!
 

Nu de meeste grote platenlabels zich hebben gecommitteerd aan MQA neemt de hoeveelheid muziek in MQA kwaliteit snel toe en wordt het steeds interessanter om er serieus mee aan de slag te gaan. Master Quality Authenticated garandeert de luisteraar dus dat de kwaliteit die op de originele master is vastgelegd, inclusief ambience en psychoakoestiesche informatie, wordt weergegeven. Naast de kwaliteit, die ongehoord is, is het muziekbestand in ieder lossless formaat te streamen.
Ook voor de kleinere budgetten heeft Meridian reeds fraaie oplossingen zoals de Meridian Explorer2 USB DAC of 218 Controller.

Importeur Viertron zal aanwezig zijn voor fraaie demonstraties en alle in- en outs op het gebied van MQA. Wilt u meer te weten komen over MQA en/of Meridian, dan bent u van harte welkom op vrijdag 8 september. Aanvang 19.00 uur!