Motion serie

De vernieuwde Motion serie levert de klassieke, brede soundstage van de Motion-serie uit een nieuw ontworpen behuizing, verbeterd door de minutieuze modificaties, waaronder het conus stabiliserende stofkapontwerp en de stijve motorophanging. De behuizingen van de luidsprekers hebben een versterkt frontpaneel en een stoffen grill. Verkrijgbaar in drie stijlvolle afwerkingen: hoogglans zwart, mat wit en rood walnoot.

De kenmerkende Folded Motion-tweeter van MartinLogan maakt gebruik van een diafragma met extreem lage massa dat lucht als het ware “voort knijpt”, waardoor aanzienlijk minder excursie vereist is dan de typische 1-inch dome-tweeter. Het gevouwen ontwerp zorgt voor een veel groter oppervlak (vergeleken met dat van een gewone dome-tweeter van 1 inch), nauw gecontroleerde dispersie eigenschappen en nagenoeg verwaarloosbare lage vervorming. Het is een wonder van audio-engineering dat veel van de hoogfrequente details en snelheid van een groot, dynamisch elektrostatisch paneel in een kleiner formaat kan leveren. De grotere Folded Motion XT-tweeters, die met deze geavanceerde dunne-film transducertechnologie zijn toegerust, gaan nog verder, met een 40% groter stralend oppervlak en een 80- bij 30 graden gecontroleerde dispersie. Deze tweak verhoogt de hoorbare bandbreedte zonder details op te offeren en minimaliseert vervorming tot een ongekend laag niveau, terwijl de efficiëntie en de reeds supersnelle responstijd van de tweeter worden verhoogd. Het resultaat – superieur realisme en alarmerende specificiteit is gehoormatig verbazingwekkend, en alleen door MartinLogan.

Luidsprekers uit de Premium Motion-serie hebben gepatenteerde Vojtko cross-over-netwerken met polypropyleen en elektrolytische condensatoren met lage DF, op maat gewikkelde spoelen en thermische en stroombeveiliging. Vojtko-cross-overs zijn vernoemd naar de belangrijkste audio engineer van MartinLogan, Joe Vojtko. Zijn unieke benadering van cross-over-ontwerp is een net zo belangrijk voor de “MartinLogan Sound” als de elektrostatische en Folded Motion dunne-film drivertechnologieën. Een Vojtko-cross-over is niet zozeer een set ontwerpvereisten als wel een filosofie. Vojtko-cross-overs zijn zo ontworpen dat alle drivers binnen hun optimale frequentiebereik worden gehouden en met elkaar in balans zijn. De drivers zelf zijn evenzeer een onderdeel van een Vojtko-cross-over als de condensatoren en weerstanden. Voordat het ontwerp van een cross-over begint, worden drivers zorgvuldig geselecteerd of ontworpen om te werken binnen een bepaald frequentiebereik en met zeer precieze en voorspelbare prestatieparameters. Vojtko-cross-overs zijn altijd opgebouwd uit onderdelen van hoge kwaliteit en te complexe topologieën worden vermeden – een eenvoudig doel vanwege de zorgvuldige selectie van woofers en tweeters. Het laatste (en meest kritische) aspect van een Vojtko cross-over is dat de laatste afstemming wordt gedaan in een ruimte die representatief is voor een echte (luister)omgeving. Met deze pragmatische aanpak klinken MartinLogan-luidsprekers op hun best in echte kamers.

Modellen:

 

De Martin Logan Motion 15i is een hoogwaardige boekenplankluidspreker, voorzien van een Folded Motion® tweeter, een 5,25-inch aluminium conuswoofer met een achterwaartse baspoort.

HxBxL 29 x 17,3 x 23,9 cm

Frequentiebereik 60 – 25.000 Hz

Prijs: 499,- / stuk
  Jubileumactie: Red Walnut uitvoering  nu voor € 735,- / paar

 

De Martin Logan Motion 35XTi is een krachtige boekenplankluidspreker die extreme prestaties kan leveren, met levensechte details door een bliksemsnelle Folded Motion® XT-tweeter, het krachtige dynamische bereik van een 6,5-inch aluminium conuswoofer en achterwaartse baspoort.

HxBxL 34,3 x 19,2 x 29,7 cm

Frequentiebereik 50 – 25.000 Hz

Prijs: 749,- / stuk

 

De Martin Logan Motion 20i is de compacte en elegante vloerstaander, voorzien van een Folded Motion® tweeter, alsook dubbele 5,5 inch aluminium conuswoofers met een achterwaarts stralende baspoort.

HxBxL 92,9 x 17,3 x 30 cm

Frequentiebereik 46 – 25.000 Hz

Prijs: 999,- / stuk
   Jubileumaanbieding: uit voorraad leverbaar in zwart of wit voor 1400,-/set

 

De Martin Logan Motion 40i is de middelgrote en elegante vloerstaander, voorzien van de gevouwen Motion® tweeter, de 5,5-inch aluminium conus midrange-driver, dubbele 6,5-inch aluminium conuswoofers en een achterwaarts stralende baspoort.

HxBxL 108 x 19,2 x 32,6 cm

Frequentiebereik 40 – 25.000 Hz

Prijs: 1299,- / stuk

 

Martin Logan Motion 40i: aanbevolen door Hifi.nl

Martin Logan Motion 40i test op Hifi.nl De specialisten van Hifi.nl hebben de Martin Logan Motion 40i uitvoerig getest en hebben deze luidsprekers bekroond met de maximale score: 5 van 5 sterren!

Hoogtepunten volgens de recensent:

  • Uiterlijk verbeterd
  • Sprankelende weergave
  • Strak in het laag
  • Rustig en gedefinieerd middengebied
  • Bouwkwaliteit

Hier is de hele review te lezen: Hifi.nl