Masterpiece Expression ESL 13A

De Expression ESL 13A is onderdeel van de Masterpiece serie. Deze is voorzien van een dubbel 10-inch (25,4cm) woofer systeem met geavanceerde ARC prestaties, voor een perfect geïntegreerde laagfrequent respons. De baanbrekende integratie van deze woofer configuratie met MartinLogan’s eigen 13-inch (33cm) brede XStat CLS transducer, in combinatie met een krachtige dual-versterker sectie, levert een expressieve en dynamische audio-ervaring, met minder kleuring. Het onthult de pure emotionele impact van uw audio.

Kijk naar de bekende elementen van de klassieke MartinLogan elektrostatische luidspreker: geavanceerde MicroPerf stator technologie, voor een bijna tweemaal zo groot blootgesteld elektrostatische membraanoppervlak in vergelijking met traditionele elektrostatische panelen van vergelijkbare afmetingen. Een versterkt elektrostatisch paneel met stijve ClearSpar™ afstand houders, die het vacuüm-gebonden membraan nauwkeurig op spanning houden, zonder dat het prachtige transparante ‘doorkijk’ design verloren gaat. Voeg daarbij het slanke, steile ontwerp van de nieuwe AirFrame™ Blade constructie en het resultaat is een krachtige suggestieve compositie, welke een harmonieuze verbinding tussen het paneel en de wooferbehuizing creëert.

Let nu op een aantal radicale verfijningen: Geïnspireerd door onze eigen baanbrekende ontwerp, hebben we de woofersectie van de Expression ESL 13A opnieuw uitgevonden, aangestuurd door nieuwe dubbele 300 Watt klasse-D versterkers en gecontroleerd door een 24-Bit Vojtko™ DSP Engine en ARC™ (Anthem Room Correction).

Gebruikmakend van twee 10-inch (25,4cm) met laser technologie ontwikkelde lage vervorming aluminium conus woofers in onafhankelijke gesloten en compacte kamers, regelt de exclusieve PoweredForce Forward ™ bas afstemmingstechnologie de interactie tussen de achterwaarts stralende woofer en de achterwand. Met een slim fase-verschuivingsontwerp, wordt het effect dat de achterwand (terugkaatsing) op de laag informatie heeft, geminimaliseerd. Deze uniforme frequentierespons resulteert in realistische laageffecten die u kunt voelen. Het is weer een manier waarop een MartinLogan innovatie uw luisterervaring in iedere ruimte verbetert.

Het bereiken van de laboratorium standard in je eigen kamer

In het lab streven de ingenieurs van MartinLogan naar transparantie. Buiten het lab is er is één wildcard die de MartinLogan ingenieurs nooit in de hand hebben: uw luisterruimte. De unieke grootte en vorm van uw luisterruimte (en de grootte en vorm van de inhoud ervan) kan er voor zorgen dat de laaggolven onvoorspelbare dingen doen en sterk van invloed zijn algehele prestaties van de luidspreker.

De MartinLogan Expression ESL 13A biedt de exclusieve Anthem Ruimte Correctie (ARC) technologie in haar elektrostatische luidsprekers. Door het ARC in te zetten om de lage frequentiecurve met betrekking tot de output van de ESL paneel (zoals te zien in deze grafiek) te controleren, zal je prestaties gewaar worden die op een lijn zijn met die van het MartinLogan audio test lab.

ARC meet het laagfrequente geluid in uw kamer en vergelijkt deze met de optimale respons curves teneinde ruimtelijke anomalieën op te sporen. De geavanceerde algoritmes van ARC verwijderen vervolgens deze anomalieën effectief, waardoor alleen de ideale standaard overblijft: realistisch geïntegreerde en natuurlijk klinkende laagweergave in uw luisterruimte.

Door het met PoweredForce Forward bas-technologie minimaliseren van kamerinteracties en de geavanceerde ruimtecorrectie kwaliteiten van ARC, samen met haar unieke synthese van de ESL en laagsectie, levert de Expression ESL 13A een perfect gestoken beeld en focus; optimale natuurlijke weergave van muziek bij levensechte afluisterniveaus; en snel, full-range bedrijf in de ruimte.

Het is duidelijk, het is dit niveau van ultieme prestatie dat het louter uitstekende scheidt van een waar meesterwerk.

.

Frequentiebereik: 24-23.000 Hz ± 3 dB.

Aanbevolen versterkervermogen: 20-600 Watt per kanaal.

Impedantie: 4 ohm (0,7 ohm bij 20 kHz)

De Expression ESL 13A is compatibel met 4, 6 of 8 ohm versterkers.

Afmetingen: 156,1 x 33,9 x 69,9 cm

De Expression ESL-13 is leverbaar in walnoot, donker kersen hoogglans zwart of wit voor € 10.990,- per stuk. Speciale kleuren € 11.990,- /stuk