Monitor Audio ASB2 Soundbar

ASB2 WHF award

De Monitor Audio ASB-2  soundbar is een zeer comlpeet en geweldig klinkend audiosysteem voor onder de TV.

Met de ASB-2 Soundbar biedt Monitor Audio een unieke combinatie van een topklasse actief 5-kanaals audiosysteem, geavanceerde audioprocessing en draadloze ‘streaming’ in een onweerstaanbaar fraai gebogen en compacte (hxbxd: 180x1005x167 mm) behuizing. De ASB-2 is de centrale ‘audio hub’ voor alle audiosignalen: van DVD-speler tot tabletcomputer, van Home Media Center tot smartphone, van gamecomputer tot TV, van NAS tot Internet. Door functies als Apple AirPlay™, DLNA® en UPnP. Naast iTunes- en DNLA-apps kunt u met Monitor Audio’s Airstream App digitale audio van het netwerk ongecomprimeerd streamen in 24/96kHz-kwaliteit. Vrienden kunnen via Airplay Direct – zonder netwerktoegang – hun muziek weergeven via de ASB-2.

Vijf digitale versterkers (totaal 160W) sturen zes C-CAM* luidspreker­eenheden aan: 1x sublaag (met 2x 140 mm), 2x 100 mm midden en 2x 25 mm hoog. De speciaal ontwikkelde Digital Sound Processor zorgt voor optimale en efficiënte aansturing van elke luidspreker.

Met de 3-D-software van Monitor Audio vertaalt de ASB-2 de discrete 7.1-surroundsignalen naar L-C-R-weergave met een breed stereobeeld en een stabiel middenkanaal voor perfect verstaanbare dialogen. De achterkanalen worden opgebouwd met behulp van overspraakreductie-technieken. Met de 3D-functie uitgeschakeld is de ASB-2 een volwaardig topklasse 3-kanaals stereosysteem.

Met de afstandsbediening kan de ASB-2 via het aangesloten beeldscherm worden ingesteld. De ASB-2 kan met de stevige muurbeugel worden opgehangen of met de speciale rubber voet stevig op een kast worden geplaatst.

De aansluitmogelijkheden zijn vrijwel oneindig: 3x HDMI In, 1x HDMI 1080p/3D uit met ARC 2-weg audiofunctie (wat een extra ingang oplevert), S/PDIF coax, TOSLink optisch, analoog tulp, LFE-sub-uit, USB en natuurlijk WiFi.

Via HDMI regelt de volumeregeling van de TV-afstandsbediening ook het volume van de ASB-2.

De ASB-2 heeft negen toetsen ‘aan boord’ voor directe bediening van functies plus een losse afstandsbediening voor volledige set-up van alle geavanceerde audiofuncties via het beeldscherm

De Monitor Audio ASB-2 Soundbar is bij ons te beluisteren en is leverbaar met zwart stoffen afwerking en zilvermetalen zijpanelen.

Ons demo-model van € 1250  naar  €750,-.

Monitor-Audio-ASB2 wall mount

Monitor-Audio-ASB2 stand

Excite award     ASB2 avtech awards        Monitor Audio ASB2 connect