Audiovector R6

Met de nieuwe R 6-serie tilt Audiovector de SR 6-luidsprekerserie naar de volgende generatie. Volgens de fabrikant zijn er in totaal 112 detailverbeteringen doorgevoerd in de drie modellen R6 Signature, R6 Avantgarde en R6 Arreté.

De R 6-serie is dynamisch, delicaat, emotioneel onthullend en natuurlijk klinkend met veel aandacht voor detail. Een rotsvaste en gemakkelijk aangedreven luidspreker die indrukwekkende prestaties combineert met luxe en verfijning.

R 6-kasten worden geassembleerd door dikke niet-resonerende vacuümgedrukte schalen. Gemaakt van hardhout met hoge dichtheid (HDF) voor de best mogelijke sterkte en lage resonantie. De druppelvorm in combinatie met een gelamineerd, dicht, sterk en zwaar achterste schot vermindert ongewenste resonantie van de kast en vermijdt staande golven. Bij montage worden de kasten intern zwaar verstevigd en zorgvuldig gedempt met strategisch geplaatste Nano Pore-dempingsplaten.

In plaats van standaard luidsprekerunits te kopen, ontwikkelt Audiovector de drivers in eigen huis, om deze vervolgens te laten  fabriceren bij de beste Deense leverancier. Op deze manier is Audiovector in staat om de luidsprekerunits en scheidingsfilters tot een ​​perfect geheel te vormen. Om het realisme en de 3D-prestaties nog verder te verbeteren, maakt de nieuwe R 6 Arreté nu gebruik van een naar achteren gerichte 3 ”midrange driver met zijn eigen speciale crossover. De technologie met behulp van een naar achteren projecterende driver is geïnspireerd op de referentie R 11 Arreté en R 8 Arreté. Deze constructie voegt ook een perfect gedoseerd middenbereik toe. Exclusief op R 6 Arreté.

De R 6-serie beschikt over nieuw ontwikkelde woofers van koolstofvezel en, afhankelijk van het model, verschillende tweeters met een uitgebalanceerde drukkamer aan de achterkant. Ze zouden dus compressievrij moeten werken, wat het zogenaamde “Audiovector Soundstage Enhancement Concept” mogelijk maakt. De topmodellen gebruiken Air Motion Transformers als tweeter. De handgemaakte AMT van de R6 Arreté is voorzien van een geïntegreerde akoestische lens, die zogenaamd zorgt voor een nog zachtere, meer gedetailleerde hoogtoonweergave en een voorbeeldige integratie met de andere drivers.

In de onderste regionen wordt het laag ondersteund door een down-fire woofer in Isobaric configuratie. Het “Isobaric Compound Bass System” van Audiovector werkt als volgt: De massa’s van de twee woofers (6.5″ en 8″) zijn aan elkaar gekoppeld

De kasten zijn verkrijgbaar in een glanzende of matte oppervlakteafwerking van exotisch echt houtfineer en in verschillende speciale kleuren. Audiovector biedt ook de mogelijkheid om de instapmodellen op elk moment te upgraden door hun individuele upgradeconcept. De luidsprekers van Audiovector worden in Denemarken ontwikkeld en met de hand gemaakt.

 

Wat zegt de pers:

HiFi+: The R6 Arreté is simply so natural, so musical and so damn ‘right’ sounding, this might just be the high-end’s greatest secret.

Parttimeaudiophile: The Ultimate Listening Machine

Fidelity : Nichts als die Wahrheit

 

BIJ ONS TE BELUISTEREN: R6 ARRETÉ

 

Prijzen:

R6 Signature
€16.250,-/ set   Speciale kleuren/uitvoeringen tegen meerprijs

R6 Avantgarde
€21.400,-/ set   Speciale kleuren/uitvoeringen tegen meerprijs

R3 Arreté
€29.950,-/ set   Speciale kleuren/uitvoeringen tegen meerprijs
    Jubileumactie: Onze hoogglans zwarte Arreté uitvoering voor €21.400