Sonus Faber Olympica II

Sonus Faber Olympica II luidsprekers

Olympica2 grafhite  Olympica2 grafhite rear

Op zoek naar een premium luidspreker? Dan kan dat bij Sonus Faber met de in de 2013 geïntroduceerde OLYMPICA lijn. Niet alleen zeer vrij en gemakkelijk klinkend. Over elk detail is nagedacht. Een asymmetrische kast die staande geluidsgolven beperkt, een onopvallende bass poort die zowel naar binnen als naar buiten geplaatst kan worden. Zeer fraaie houten afwerkingen met aluminium en leer op de bovenkant, de chique “snaren grille” uit de beroemde toplijn…. Vernoemd naar het legendarische theater in Vicenza, met recht.

De Olympica II is met een hoogte van 106cm de kleinste vloerstaande luidspreker in deze lijn, voorzien van één basluidspreker, daar waar de Olympica III er twee per kast bezit. De hoge- en middentonen luidsprekers van beide types zijn echter identiek. Aan de achterzijde bevindt zich een langgerekte basreflex opening. Omdat deze, naar keuze, voor beide luidsprekers naar binnen gericht of naar de zijwand afstralen, is de koppeling met de ruimte voor de laagste tonen iets anders waardoor zo op subtiele wijze het klankkarakter op de ruimte afgestemd kan worden.

De nieuwe Olympica lijn is uitgesproken natuurlijk en open van klank. Ze zijn levendig en voorzien van een hele goede timing, maar stralen ook een bepaalde rust uit waardoor je er uren lang van kan genieten zonder dat ze gaan vermoeien. Maar om echt een goede indruk te krijgen van de Olympica luidsprekers moet je ze toch in werkelijkheid zien en beleven; De magische geluidskwaliteit en fantastische vormgeving en afwerking. De Olympica II en Olympica III zijn bij ons te zien en beluisteren.

De Sonus Faber Olympica II kost € 7.899 per paar en is leverbaar in Walnoot, Graphite en pianolak zwart.
 

front    sonus faber olympica
 
Olympica-detail2    Olympica2 connectors

 

System:               3-Weg vloerstaande  “basreflex”  luidspreker.

Tweeter:                Sonus fabers „Arrow Point“ DAD (Damped Apex Dome, een combinatie  van klassieke dome en
ringradiater) 29XTR2.

Middentoner:       Sonus faber MW15XTR. Een volledig door Sonus faber ontwikkelde 150 mm grote middentoonluidspreker met ultradynamische lineairiteit. De conus bestaat o.a. uit een speciale mix van natuurlijke vezels  voor een zo natuurlijk mogelijke klank.

Basspeaker:       De Sonus faber W18XTR is direct afgeleid van de in het topmodel „Aida“ gebruikte 9“-luidspreker. Het belangrijkste kenmerk is de klankmatig naadloze overgang met de middentoner. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een  Sandwich-Membran, bestaande uit bewerkt celluloze pulp met een kern van Hi-Tech syntactic schuim.    

 

Frequentiebereik: 40 Hz tot 30.000 Hz

Gevoeligheid: 88 dB SPL bei 2,83 Volt

Impedantie: 4 Ohm

Aanbevolen versterkervermogen: 50 W tot 250

Afmetingen: 1055 mm x 370 mm x 472 mm (H x B x D)

 

2017-10-11T14:38:54+00:00