Naim Uniti-2

naim uniti 2

De NaimUniti2 is een krachtigere en verbeterde versie van de met prijzen overladen oer Uniti, die Naim enkel jaren geleden heeft geïntroduceerd. Ondanks de prijsverhoging kunnen we spreken van een grote stap vooruit als het gaat om geluidskwaliteit en prestaties.

De nieuwe NaimUniti 2 is voorzien van de laatste techniek met zijn ingebouwde 24bit/192kHz streaming board, Burr Brown PCM 1793 DAC en een compleet vernieuwd digitaal PCB wat zorgt voor minder vervorming en een verbeterde dynamiek. Ook het CD-mechanisme en het analoge board zijn opnieuw door Naim onder handen genomen en waar mogelijk verbeterd. De ingebouwde voeding is vergroot zodat hij de zwaardere versterker kan voorzien. Die levert nu 20 Watt meer vermogen per kanaal , waardoor het uiteindelijke vermogen neer komt op 70 Watt bij 8 ohm.

Naim heeft de Uniti ontwikkeld door goed te kijken naar de behoefte van consumenten om alles in één product geïntegreerd te hebben. Bij veel geïntegreerde systemen komt de geluidskwaliteit op dan op de tweede plaats, maar met de Uniti hoeft hoeft er geen compromis meer gesloten te worden.

De NaimUniti is de eerste alles-in-één audiospeler met een groot aantal ingebouwde bronnen: CD, FM/DAB, Internet Radio, MP3/iPod, Digitaal streamen van muziek en USB en Bluetooth Apt-X. De geïntegreerde Internet Radio Speler neemt Internet Radio (iRadio) serieus. Met Internet Radio kunt u een grote keur aan radiostations ontvangen uit binnen- en buitenland. Met de gemakkelijke bediening en duidelijk afleesbaar OLED scherm kunt u gemakkelijk kiezen uit duizenden radiostations. Een andere belangrijke troef van de NaimUniti is de mogelijkheid om muziek te streamen van een PC of NAS. De NaimUniti is zelfs voorzien van draadloze Wifi connectie, waardoor hij door het gehele huis contact kan maken met het thuisnetwerk.

Heeft u toch te weinig aan alle ingebouwde bronnen dan kunt u gebruikmaken van de digitale ingangen van NaimUniti om gebruik te maken van de ingebouwde DAC. Hierdoor kunt u gemakkelijk het audiosignaal van uw digitale tv, computers of game consoles via de NaimUniti laten lopen. Aan de voorzijde is de NaimUniti voorzien van een USB ingang voor het afspelen van muziek van USB geheugensticks of draagbare muziekspelers. Met de NaimUniti kunt u gemakkelijk de meeste muziekspelers bedienen via de toetsen op het apparaat zelf.

De NaimUniti is voorzien van de unieke en zo kenmerkende zwenklade en transport als de CDX2. Groot voordeel is hierbij de stabiliteit en demping voor het loopwerk waardoor er absoluut meer informatie uit de cd verkregen kan worden dan met conventionele lades. De NaimUniti heeft een ingebouwde FM/DAB tuner. Unieke feature is dat voor elke preset gekozen kan worden uit internetradio, FM of DAB. Zo heb je jouw favoriete radiostation snel tot je beschikking.

Met de n-Stream app uit de iTunes store kunt u uw Uniti via iPhone/iPad/iTouch bedienen. Dit zorgt voor een nog gemakkelijkere bedienen vanuit uw luie stoel.

UITVERKOCHT-  wij wachten op de opvolger, de nieuwe Uniti Star

naimuniti2 rear

 

 

2017-10-11T08:11:12+00:00